Alfa Romeo 145 te koop: tweedehands en nieuw

Alfa Romeo 145

Alfa Romeo 145

De Alfa 145, die werd gebouwd van 1994 tot 2000, kan worden beschouwd als wagen in de lagere middenklasse. Met zijn driedeurs carrosserie en zijn hatchback lijkt hij uiterlijk op de Fiat Tipo. Wat het rijvermogen betreft, blijft de Alfa 145 trouw aan de Alfa Romeo-traditie en gaat hij zonder meer gelijk op met auto's zoals de BMW 316i compact: sportief rijplezier is gegarandeerd. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Dat geldt vooral voor de in 1997 geproduceerde modelserie Alfa 145 2,0 - de voorgangers waren allemaal met de toch iets tragere boxermotoren uitgerust. Het sterkste model van deze serie, de Alfa 145 2,0 16V, uitgerust met een viercilinder lijnmotor, kan met zijn 150 pk moeiteloos in minder dan 10 seconden van 0 tot 100 km/h accelereren en biedt ook bij hoge snelheden dezelfde voordelen als alle andere Alfa's: stabiele weglegging, stabiliteit in de bochten en een gelijkmatige looprust.

Uiteraard is de Alfa ook verkrijgbaar met dieselmotor - qua vereisten aan een sportieve rijstijl blijft met de turbodieselmodellen 2,0 TD en 2,0 JTD niets te wensen over - bij gelijktijdig gering verbruik van minder dan 8 l/100 km. Veiligheidstechnische uitrusting: standaard ABS en frontairbags - dit komt overeen met de standaard van de late jaren '90. Over de passagiersruimte kan gezegd worden dat de meeste tweedehands Alfa's 145 naderhand werden uitgerust met een elektrische raambediening en vaak ook met automatische airconditioning. De afmetingen zijn uitermate gezinsvriendelijk; op de achterbank is zelfs plaats genoeg voor drie volwassenen. De kofferruimte is met 340 liter volume relatief klein; hier werd het sportieve aspect van het merk Alfa Romeo iets te hoog gewaardeerd.

Beoordelingen voor Alfa Romeo 145

1 Beoordelingen

2,0

Technische gegevens van de Alfa Romeo 145

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens