Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
AlfaRomeoTonale.jpeg

Alfa Romeo

1 / 8
AlfaRomeoTonale.jpeg
AlfaRomeoTonale-Details.jpeg
AlfaSpider1967-1983.jpg
Combo_MSB7384B.jpg
GiuliaBerlina1962-1978.jpg
Montreal1970-1977.jpg
8CCompetizione2006.jpg
Alfa-Romeo-boekt-wereldwijd-recordresultaten-in-de-eerste-zes-maanden-van-2023.jpg

Alfa Romeo

Vind het model dat bij je past.

Alfa Romeo

Alfa Romeo is een Italiaanse autoconstructeur die al sinds 1910 bestaat, en die tegenwoordig tot de Stellantis-groep behoort. Het merk heeft een rijke geschiedenis in de racerij, van de DTM tot de Formule 1. Vandaag bestaat het gamma uit berlines en SUV’s. Lees verder

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Specialiteiten van Alfa Romeo:

  • Alfa Romeo staat bekend om zijn elegante design, met mooie rondingen en sportieve verhoudingen.
  • Ook rijdynamiek is een van de paradepaardjes van Alfa Romeo, met een scherp rijgedrag, ook voor de meer gezinsgerichte modellen.
  • Alfa Romeo heeft heel wat iconische klassiekers gebouwd, zoals de Giulia, de Montreal en de 8C.

Korte geschiedenis van Alfa Romeo

Alfa Romeo werd in 1910 opgericht als A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) en begon meteen met het ontwerpen en bouwen van auto’s, met kort daarna ook de eerste racewagens van het merk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het bedrijf overgenomen door Nicola Romeo, waarna ook de merknaam veranderde naar Alfa Romeo. Het merk stond al snel bekend om zijn racewagens, die onder meer de carrière van Enzo Ferrari lanceerden, maar in de jaren 1950 en 1960 maakte het merk ook furore met de straatauto’s Giulietta en Giulia, die uitblonken met hun design en hun sportieve rijgedrag. Tegenwoordig maakt het merk deel uit van de Stellantis-groep en bereidt het zich voor op zijn elektrische toekomst.

Modellen en varianten

Overzicht modellen Alfa Romeo per categorie

SUV’s

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen in kW (pk) CO2-uitstoot in g/km
Tonale SUV Benzine, diesel, PHEV 1,3 tot 1,6 liter 96-206 (130-280) 29-147
Stelvio SUV Benzine, diesel 2 tot 2,9 liter 118-382 (160-520) 152-267

Berlines

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen in kW (pk) CO2-uitstoot in g/km
Giulia Berline Benzine, diesel 2 tot 2,9 liter 118-382 (160-520) 133-229

Prijzen

Nieuwe prijzen Alfa Romeo

Alfa Romeo zit in het subpremiumsegment, met prijzen die dus net wat lager uitvallen dan bij merken als BMW, Audi of Mercedes. De Tonale is het nieuwste en ook goedkoopste model, maar ook het populairste model dankzij de beschikbaarheid van een plug-inhybride versie.

Model Vanafprijs in euro incl. BTW
Tonale 34.950
Giulia 45.750
Stelvio 52.050

Tweedehandsprijzen Alfa Romeo

Aangezien de Giulia en de Stelvio al even op de markt zijn, kan je ze ook vinden voor een voordelige prijs op de tweedehandsmarkt, vooral met de vandaag minder populaire dieselmotoren. De Giulia is al te vinden vanaf zo’n 15.000 euro voor een vroeg model met een wat hogere kilometerstand. De meer praktische Stelvio is iets duurder, met een tweedehandsprijs vanaf een kleine 20.000 euro. De Tonale is nog maar sinds eind 2022 op de markt, waardoor het tweedehandsaanbod vooral bestaat uit showroommodellen die nog niet veel verschillen met de nieuwprijzen.

Alternatieven voor Alfa Romeo

Alfa Romeo heeft de laatste jaren vooral aanknoping proberen zoeken met de (Duitse) premiummerken als BMW, Audi en Mercedes, maar door het kleinere aanbod en het gebrek aan fiscaal interessante opties is dat nooit echt gelukt. Een meer rechtstreekse concurrent is Jaguar, dat met de E-Pace, de XE en de F-Pace enkele directe rivalen in huis heeft voor het huidige Alfa-gamma. Ook speelt de Tonale in het populaire compacte (hybride) SUV-segment, waar je onder meer de Cupra Formentor, Audi Q3, BMW X1 en de Mercedes GLA in terugvindt.

FAQ

Wie is de eigenaar van Alfa Romeo?
Alfa Romeo behoort tot de Stellantis-groep, wat de fusie is tussen het oude Fiat-Chrysler en PSA. Het zit dus in dezelfde groep als Fiat, Jeep, Peugeot en Citroën.
Heeft Alfa Romeo een hybride?
De Alfa Romeo Tonale is de eerste plug-inhybride van het merk. Het is een compacte SUV met een vermogen tot 280 pk.
Heeft Alfa Romeo een F1-team?
Alfa Romeo doet momenteel mee aan de F1 met een eigen team, dat vroeger als Sauber door het leven ging. Binnenkort wordt dat team echter overgenomen door Audi.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Type voertuigen