Alfa Romeo 159 te koop: tweedehands en nieuw

Alfa Romeo 159

Alfa Romeo 159

Net als de voorganger Alfa Romeo 156 is de Alfa 159 - die sinds de zomer van 2006 in Nederland verkrijgbaar is - een ruime vijfdeurs limousine met het motorvermogen van een sport auto. Qua uitrusting kan hij goed worden vergeleken met de S-klasse van Mercedes of de 7-serie van BMW. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Alfa Romeo 159 - Carrosserievorm

Alfa Romeo 159 - Actueel aanbod

Alfa Romeo 159 -

De 4,66 meter lange en 1,83 meter brede Alfa 159 biedt zelfs voldoende ruimte voor een vijfkoppige familie. De passagiersruimte is - zoals we gewend zijn van alle producten van het huis Alfa Romeo - luxueus uitgevoerd. Vooral de Highclass-versie van de Alfa 159 met edele houtelementen en licht of donker leer is bijzonder fraai van uitvoering. Uiteraard is hij voorzien van de nieuwste veiligheidstechnische snufjes; al naargelang de versie is de Alfa 159 uitgerust met acht airbags en actieve hoofdsteunen. Bovendien zorgen elektronische programma's voor de vereiste rijveiligheid en -stabiliteit.

De standaarduitvoering van de Alfa 159 beschikt over een zes-versnellingen-transmissie, maar ook een versie met automatische transmissie is verkrijgbaar. In motortype en -vermogen kan men kiezen tussen verschillende uitvoeringen: in de benzinemodellen wordt de Alfa 159 aangeboden met 160 pk (model Alfa 159 1,6 TS), 185 pk (2,2 TS) of 260 pk (3,2 TS); de turbodieselversie levert 200 pk. Het hoge brandstofverbruik is helaas bij alle varianten een probleem (zoals eigenlijk voor elke Alfa Romeo), vooral wanneer sportief gereden wordt. Hier moet per geval bekeken worden of het meer aan rijplezier opweegt tegen de kosten die met de koop van een Alfa Romeo verbonden zijn. Voor het overige zijn ons niet al te veel gebreken opgevallen.

De roestproblemen, vroeger een karakteristiek zwak punt bij Italiaanse auto's, behoren tot het verleden. Toch moet bij de Alfa 159 na verloop van tijd rekening worden gehouden met mogelijk binnendringend vocht aan de afdichtingen van portieren en ramen. De uitstekende rijeigenschappen worden een beetje teniet gedaan door relatief snel slijtende remvoeringen (vooral aan de achteras omdat de Alfa 159 is uitgerust met achterwielaandrijving) en transmissieonderdelen. Dit is slechts in geringe mate afhankelijk van de rijstijl. Aanvullend moet nog worden vermeld dat de Alfa 159 bovendien verkrijgbaar is in een versie met vierwielaandrijving, de Q4, en vanaf midden 2006 ook nog een ruimere stationwagon-versie op de markt komt.

Beoordelingen voor Alfa Romeo 159

51 Beoordelingen

4,4

Technische gegevens van de Alfa Romeo 159

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens