Alfa Romeo Brera te koop: tweedehands en nieuw

Alfa Romeo Brera

Alfa Romeo Brera

Wanneer u op zoek bent naar een auto van het merk Alfa Romeo, behoort u vermoedelijk tot de sportievere bestuurders die toch waarde hechten aan rijcomfort. In dat opzicht voldoet de Alfa Romeo Brera hoogstwaarschijnlijk aan (bijna) al uw verwachtingen. In de uitvoering als sportcoupé in de hogere klasse is de officiële opvolger van de Alfa Romeo GTV in Nederland sinds 2006 verkrijgbaar en vergelijkbaar met iets oudere klassiekers als bijvoorbeeld de Alfa Romeo Spider. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Alfa Romeo Brera - Actueel aanbod

Alfa Romeo Brera -

Het carrosseriedesign doet sterk aan deze denken; verder kan hij vergeleken worden met de 9-serie van Porsche. Het verschil schuilt vooral in de achterpartij - die bij de Alfa Brera aanzienlijk volumineuzer en steiler is dan bij de beide voornoemde modellen - waardoor hij dan ook over meer laadruimte beschikt. Ook de passagiersruimte van de 1,83 meter brede coupé biedt, in ieder geval op de voorstoelen, voldoende ruimte en is, zoals dat voor Alfa Romeo hoort, uiterst elegant uitgevoerd. En uiteraard - zoals je van een sportwagen mag verwachten - biedt de Alfa Brera 100% rijplezier.

Als benzine-uitvoering wordt de wagen aangeboden in een 2,2- (Alfa Brera 2,2 JTS) en een 3,2 liter-versie (3,2 JTS). Bij de laatste variant zorgen 260 pk voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 6,8 seconden; de topsnelheid ligt bij 240 km/h. Het verbruik van gemiddeld 10 l/100 km is voor een sport-auto relatief gering. De vijfcilinder turbodieselversie (2,4 JTDM) die altijd nog 200 pk onder de kap heeft, kan misschien fungeren als compromis.

Uiteraard moeten we tenslotte nog even aanmerken dat zelfs de allernieuwste Italiaanse sportwagen nog een paar kleine (karakteristieke) mankementjes heeft, al kunnen deze de ware Alfafan niet afschrikken. Net als in bijna alle Alfa Romeo's knarsen delen van de interieurbekleding bij lage temperaturen en in de bochten en gaan elektronische elementen zoals controlelampjes enz. soms hun eigen gang. Daar staat echter tegenover dat met betrekking tot motor, aandrijvingscomponenten en carrosserie nagenoeg geen bijzondere reparatie- of onderhoudsproblemen meer kunnen worden vastgesteld.

Beoordelingen voor Alfa Romeo Brera

5 Beoordelingen

4,7

Technische gegevens van de Alfa Romeo Brera

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens