Alfa Romeo Giulia te koop: tweedehands en nieuw

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Geschiedenis

Als men spreekt over de Giulia Alfa Romeo, dan gaat dit over een reeks sportieve wagens die geproduceerd werden door het Italiaanse bedrijf Alfa Romeo van 1962 tot 1978. De eerste versie ervan, de Giulia Turismo Internazionale was de eerste versie die op de markt kwam. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Alfa Romeo Giulia van het verleden

Deze kwam er ter vervanging van de Giulietta. Ze leken minder op elkaar dan verwacht, maar hadden wel dezelfde motorstructuur. Het vermogen werd wel opgedreven, door grotere kleppen, grotere boringen en een grotere slag, tot 92 pk. Met dit vermogen werd een topsnelheid van 166 km/u gehaald. De Giulia was hoekig met veel rechte lijnen. Ondanks dit kenmerk had hij een betere luchtweerstand dan de Porsche 911 uit die tijd en een zeer goede wegligging. Doorheen de 16 jaren waarin de reeks uitgevoerd werden, waren er verschillende ontwerpen beschikbaar. Hieronder worden ze kort toegelicht.

De verschillende uitvoeringen

Giulia 1300

De Giulia 1300 werd ontworpen omdat de wegenbelasting in Italië op de cilinderinhoud bepaald werd. Deze variant bevat dus een kleinere motor waardoor de te betalen wegenbelasting lager gehouden kan worden. De 1300 heeft een vermogen van 78 pk en een maximale snelheid van 155 km/u. Er is ook een Giulia 1300 TI te koop gesteld. Deze versie had een maximale snelheid van 190 km/u.

Giulia Nuova Diesel

Er werd door Alfa Romeo ook gewerkt aan een dieselvariant van het gamma. Deze kwam er in 1976, maar was geen hoogvlieger. Hij had slechts een vermogen van 55 pk en ging bij 4000 toeren/minuut al in het rode. Hierdoor waren er niet veel geïnteresseerden voor dit model. Pas later ging Alfa Romeo zich meer toespitsen op de dieselmotor in personenwagens.

Giulia Sprint en Giulia Spider

Deze versies van de Alfa Romeo Giulia werden op de markt gebracht in 1962 met een 1,6 liter motor. Ze werden niet meer geproduceerd in respectievelijk 1964 en 1965. Van de Sprint versie werden er in 2 jaar tijd 7000 modellen verkocht terwijl er van de Spider in 3 jaar tijd 10000 verkocht werden.

Giulia Tubolare Zagato

De Giulia TZ werd vooral voor de autosport ontwikkeld. Het was de eerste uitvoering die van schijfremmen voorzien werd in plaats van trommelremmen. Ook was een onafhankelijke afgeveerde achteras op het voertuig aangebracht. Door middel van vier cilinders werd een vermogen van 160 pk behaald.

Tweedehands beschikbaar?

De Giulia reeks is nog beschikbaar op verschillende tweedehands webpagina's. Er worden echter geen onmogelijke bedragen gevraagd voor een tweedehands auto die volledig in orde staat en rijklaar is. Voor modellen met nog wat werk aan, bijvoorbeeld laswerk, daalt de prijs aanzienlijk. Voor liefhebbers van oldtimers is het absoluut een mooie, doch betaalbare wagen.