Volvo S60 te koop: tweedehands en nieuw

Volvo S60

Volvo S60

Met de sportieve middenklasser S60, de opvolger van de Volvo S70, nam de Scandinavische autofabrikant Volvo een opmerkelijke start in het millennium. De Volvo S60, die verkrijgbaar is sinds 2000, is uitgerust met een vijfcilindermotor met of zonder turbo zowel bij benzine-, diesel- en bi-fuel (benzine en aardags) motoren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Het vermogen varieert: van 140 pk bij de Volvo S60 2.4 en de Volvo S60 bi-fuel tot aanzienlijke 300 pk bij de sportieve uitrustingslijn vande S60, de Volvo S60 R ('R' staat voor 'refined, verfijnd'). In 2004 onderging de Volvo S60 een facelift die voor slechts enkele kleine uiterlijke veranderingen zorgde. Zo kreeg de S60 reeks nu ook de verlende neus van de pittige ?R' serie, een nieuwe radiateurgrille, nieuwe bumpers en nieuwe koplampen. In de S60 uitrustingen Momentum en Summum biedt Volvo zijn klanten allerhande comfortabele speeltjes en meer chroom en lak. Zoals vaak bij de Zweedse autofabrikanten is de hoge veiligheidsstandaard van de Volvo S60 opmerkelijk.

De uitrusting bij deze serie bestaat uit het DSTC-systeem (Dynamic Stability and Traction Control), het Side Impact Protection System bestaande uit een verstevigde carrosserie en zijdelingse airbags, 6 airbags waaronder speciale hoofd- en schouder-airbags en een whiplash-preventie systeem in de stoelleuningen. Sinds kort is ook het nieuwe waarschuwingssysteem BLIS of ?Blind Spot Information System' als optie verkrijgbaar dat de bestuurder door oplichten van de buitenspiegel voor voertuigen in de dode hoek waarschuwt. In 2007 kwam de Volvo na een nieuwe facelift opnieuw op de markt met dieper verlegde frontspoilers, in de buitenspiegels geintegreerde richtingsaanwijzers, een nieuw embleem in de vergrootte grille. Bi-xenon koplampen zijn als optie te verkrijgen.