Alfa Romeo 156 te koop: tweedehands en nieuw

Alfa Romeo 156

Alfa Romeo 156

Begin 1988 werd het vijfdeurs middenklassemodel Alfa Romeo 155 opgevolgd door de (in sommige opzichten verderontwikkelde) Alfa Romeo 156. Ook in de vijfdeurs uitvoering sedan werd het spectrum van de diverse types Alfa 156 in het jaar 2000 uitgebreid met een stationwagonversie, de Alfa Romeo Sportwagon, waarbij motorversie en -vermogen bij beide types absoluut identiek zijn. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Wat de benzine-uitvoering betreft, kan men kiezen tussen de 1,6 literversie, de 1,8 literversie en de zescilinder 2,5 literversie met 190 pk. Als turbodiesel met een top van maar liefst 175 pk (model 2,4 JTD) weet de Alfa 156 ook de sportieve bestuurder uitstekend te overtuigen. Wie nog meer van deze voorbeeldexemplaren van Italiaans motordesign (respectievelijk sport auto design) wil, kan met de 250 pk sterke Alfa 156 GTA een nog krachtiger variant kiezen.

Uiteraard bieden alle modellen van de Alfa 156 ook bij hoge snelheden optimale stabiliteit en perfecte handling. Tevens biedt de Alfa 156 net als bijna alle modellen van Alfa Romeo - vergelijkbaar met gelijkwaardige modelseries zoals bijvoorbeeld de Audi A4 - alle comfort die je van een middenklassewagen mag verwachten. Vooral de luxe versie bekoort met klassiek Italiaans mahonie- en leerdesign. Natuurlijk biedt niet alleen dit topmodel standaard extra's op het gebied van bedieningscomfort, van de leeslampen tot en met de elektrisch verstelbare stoelen. Ook de veiligheidstechniek voldoet aan alle vereisten - in de passagiersruimte zijn standaard zes airbags aangebracht en qua rijveiligheid is de wagen dankzij ESP op de nieuwste stand. Last but not least biedt de Alfa 156, vooral in de uitvoering als stationwagon, voldoende ruimte voor een heel gezin met bagage.

Bij omgeklapte achterbank beschikt de Alfa 156 Sportwagon over een laadvolume van 1.000 liter. Een auto voor alle gelegenheden: dat geldt met zekerheid voor de Alfa 156, ook al moeten we wel een paar zwakke punten vermelden: in testseries werden zowel in de passagiersruimte als in de motorruimte vooral fouten in de elektronica geconstateerd,; bij sommige exemplaren komt het vaker voor dat het ABS staakt. Dan is er nog het plotseling opengaan van de achterste zijramen.

Beoordelingen voor Alfa Romeo 156

32 Beoordelingen

4,2

Technische gegevens van de Alfa Romeo 156

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens