Alfa Romeo 164 te koop: tweedehands en nieuw

Alfa Romeo 164

Alfa Romeo 164

Wanneer u een fan bent van automobielesthetiek, zal de Alfa 164 zeker voldoen aan uw verwachtingen. Uitgevoerd als vijfdeurs sedan van de luxeklasse baseert het chassis op een gezamenlijk ontwikkelingsproject van de ondernemingen Alfa Romeo en Lancia; de Alfa 164 werd gebouwd van 1988 tot 1998 en in dat jaar opgevolgd door de Alfa Romeo 166. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Er zijn vier verschillende versies met benzinemotor verkrijgbaar met variërende cilinderinhoud en een vermogensspectrum van 143 tot 232 pk. Ook de uitvoering als turbodiesel biedt altijd nog 125 pk. We kunnen dus stellen dat de Alfa Romeo 164 past in het Alfa Romeo-concept "synthese van sport en comfort". Comfort - dat betekent niet alleen een aantrekkelijk interieur (uiteraard standaard met ingebouwde features als stoelverwarming, automatische airconditioning en tal van andere details), maar ook uitstekend rijgedrag bij elk tempo en onder alle omstandigheden.

Daar komt nog bij dat de carrosserie vooruit kan blikken op een lang leven - veel elementen zijn verzinkt en dus krijgt roest geen kans. Dat betekent dat het klassiek Italiaanse design van de Alfa 164, van de elegante sedan tot aan de karakteristieke Alfa-grille met het beroemde embleem van de Milanese autobouwer, ook na jaren nog bestand is tegen externe invloeden. Toch mogen we een paar minpunten van de Alfa Romeo 164 niet verzwijgen. Ze blijven meestal beperkt tot details in de bediening en kunnen grotendeels worden beschouwd als symptomatisch voor Italiaanse auto's. Er ontstaan bijvoorbeeld vaker problemen met de controlelampjes van de boordcomputer. Vaak wordt hier een vals alarm gegeven.

Ook in andere elektronisch geregelde features in de passagiersruimte ontstaan af en toe storingen. Met betrekking tot motor en aandrijving moet worden geconstateerd dat sommige delen, vooral de waterpomp, de tandriem en alle remschijven, sneller slijten. Bovendien werd bij sommige exemplaren van de Alfa 164 olieverlies bij motor en transmissie geconstateerd en is zowel het olie- als het benzineverbruik tamelijk hoog. Daar staat dan weer tegenover dat de koopprijs voor een tweedehands Alfa 164 vaak erg laag is in vergelijking met modellen uit dezelfde klasse.

Technische gegevens van de Alfa Romeo 164

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens