Alfa Romeo 147 te koop: tweedehands en nieuw

Alfa Romeo 147

Alfa Romeo 147

Wanneer u op zoek bent naar een solide middenklassewagen met voldoende ruimte voor een vierkoppig gezin, maar het toch niet zonder de voordelen van een sportcoupé wilt stellen, is een Alfa 147 - die sinds 2001 in Nederland te koop is, waarschijnlijk precies wat u zoekt. Naar keuze verkrijgbaar als drie- of vijfdeurs geeft deze wagen met zijn elegante hatchback (en uiteraard de karakteristieke Alfa-grille) blijk van de traditierijke kwaliteit van Italiaans autodesign. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Alfa Romeo 147 - Carrosseriekleur

Alfa Romeo 147 - Actueel aanbod

Alfa Romeo 147 -

Ook de passagiersruimte van de Alfa 147 is - zoals vanouds - luxueus en doet wat dat betreft beslist niet onder voor gelijkaardig uitgevoerde Duitse auto's zoals bijvoorbeeld de Audi A3.

Elke versie van de Alfa 147 is standaard uitgerust met tal van handige extra's - bijvoorbeeld het multifunctionele stuurwiel en de stoelverwarming, terwijl de comfortabele stoelen en de bediening niets te wensen overlaten. Het enige zwakke punt in de passagiersruimte: bij mintemperaturen kraakt de kunststof bekleding vaak op sommige plaatsen totdat de auto op temperatuur is. Dit fenomeen treedt ook op bij andere auto's uit Italië. Wat de aandrijving en de motor betreft, kan men kiezen tussen diesel- en benzine-uitvoering. Bij beide uitvoeringen zijn meerdere versies mogelijk die vooral variëren in vermogen - de bandbreedte bij de benzinemodellen reikt hier van 105 pk (model 1,6 TS) tot 150 pk (model 2,0 TS).

Een manco bij alle modellen van het merk Alfa Romeo is het in verhouding tot kwalitatief vergelijkbare modellen van andere merken (in het geval van de Alfa 147 bijvoorbeeld de BMW 116) hoge brandstof- en olieverbruik. En ondanks de voor het overige uitstekende rij- en carrosserie-eigenschappen (zelfs de neiging tot roesten - een veel voorkomend euvel bij Italiaanse auto's - is volledig verholpen) constateerde men bij de Alfa 147 aan de hand van langdurige testseries vaak reparatiegevoelige probleemzones, onder andere met betrekking tot de achteras. Maar wie echt houdt van rijplezier en comfort, zal - ondanks aanzienlijke onderhoudskosten en reparatiegevoeligheid - van deze auto genieten.

Beoordelingen voor Alfa Romeo 147

44 Beoordelingen

4,1

Technische gegevens van de Alfa Romeo 147

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens