Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
AS24_MMP_BMW2GT_3.jpg

BMW 2 Reeks Gran Tourer (F46)

1 / 4
AS24_MMP_BMW2GT_3.jpg
AS24_MMP_BMW2GT_4.jpg
AS24_MMP_BMW2GT_1.jpg
AS24_MMP_BMW2GT_2.jpg

Sterke punten

Desgewenst 7 zitplaatsen Ruime koffer Rijplezier in een monovolume

Zwakke punten

Grijze muis Relatief harde ophanging Extra stoeltjes in koffer wat krap

Met z’n zeven in een BMW, hoezé!

Een jaar na de introductie van de 2 Reeks Active Tourer monovolume introduceerde BMW in 2015 een versie met grotere koffer. Die 2 Reeks Gran Tourer biedt daardoor riant veel stouwvolume en optioneel zelfs plaats voor zeven! In 2018 kreeg de Gran Tourer een gedegen facelift.

Interesse in een BMW 2 Reeks Gran Tourer (F46)

BMW 2 Reeks Gran Tourer (F46) tweedehands auto
BMW 2 Reeks Gran Tourer (F46) nieuwe auto
BMW 2 Reeks Gran Tourer (F46) dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Met z’n zeven in een BMW, hoezé!

Een jaar na de introductie van de 2 Reeks Active Tourer monovolume introduceerde BMW in 2015 een versie met grotere koffer. Die 2 Reeks Gran Tourer biedt daardoor riant veel stouwvolume en optioneel zelfs plaats voor zeven! In 2018 kreeg de Gran Tourer een gedegen facelift.

Goede redenen

  • Als je op zoek bent naar de best sturende monovolume in zijn klasse, dan ben je bij de 2 Reeks Gran Tourer aan het juiste adres

  • Riante kofferruimte voor al je Ikea-noden

  • Optioneel voorziet BMW twee extra stoeltjes in de koffer = zevenzitter

  • Head-updisplay, mobiel internet, tv-schermen achterin, Harman-Kardon geluidssysteem… de 2 Gran Tourer valt riant uit te rusten!

Alle belangrijke gegevens over de BMW 2 Reeks Gran Tourer (F46)

Motoren

Sinds zijn introductie in 2015 ging de 2 Reeks Gran Tourer het sensibele pad op, ook na de facelift in 2018. Waar kleinere broer Active Tourer nog de beschikking kreeg over een plug-inhybridemotor, houdt Gran Tourer het bij klassieke diesel- en benzinemotoren.

Als instapper zien we de 216i, een 1.5-liter driecilinder turbobenzine die 102 pk levert (108 vanaf facelift) aan de voorwielen. Datzelfde blok mag in de 218i Gran Tourer 136 pk leveren (140 vanaf facelift). De 220i is dan weer een 2-liter viercilinder turbobenzine die goed is voor 192 pk.

Stappen we over op de dieseltrein, dan zien de 214d als instapper, een 1.5-liter driecilinder die amper 95 pk produceert in deze monovolume. Na de facelift verdween de motor dan ook (begrijpelijk) uit het gamma. Een schavot hoger komen we de 216d-variant tegen, met een 116 pk sterke 1.5-liter driecilinder. Vanaf de 218d verdwijnt de driecilinder om plaats te maken voor een 2-liter viercilinder turbodiesel. Die is 150 pk sterk als 218d en kan vanaf de facelift verkregen worden met xDrive-vierwielaandrijving. De 220d tenslotte voert het vermogen van die viercilinder op tot 190 pk, komt standaard met automaat en kan eveneens verkregen worden met xDrive-vierwielaandrijving.

Afmetingen

Met zijn 20 extra centimeters tegenover de 2 Reeks Active Tourer is het duidelijk dat BMW met de Gran Tourer (4.568 mm) mikt op mensen met grotere koffernoden. Ook de wielbasis nam met 11 centimeter toe tegenover de Active Tourer, voor een totaal van 2780 mm. Met zijn lage inlaaddrempel en riante afmetingen (645-1905 l) is de koffer impressionant in deze 2 Reeks Gran Tourer. Naar keuze kan je die kofferruimte laten invullen door twee extra zitjes achterin.

Uitvoeringen

Als kind van de “tens” (tijdsperiode tussen 2010-2019) kreeg de 2 Gran Tourer BMW’s overbekende uitvoeringen. Het gaat dan over Advantage, Sport, Luxury en M Sport.

Beginnen doet BMW echter met de “Basisversie” genaamde, tja, basisversie. Die is nogal karig uitgerust en kent buiten 16-duimsvelgen en een regensensor eigenlijk geen bijkomende interessant uitrusting. Voor een kleine surplus (+/- 2.000 euro) bouw je op naar Advantage, een uitvoering waarbij de 2 Gran Tourer plots beschikt over zaken zoals cruise control, led-koplampen, parkeersensoren, airco en een automatische achterklep.

Model Sport voegt daar onder andere fraaie 17-duimsvelgen en LED mistlampen aan toe. Model Luxury mikt dan weer op weelde met de toevoeging van chromen accenten én houtinleg in het interieur.

Uitvoering M Sport tenslotte hangt de 2 Gran Tourer vol met M-addenda. Zo krijgt de 2 GC sportief bumperwerk, een sportstuur, donkere hemelbekleding en een sportophanging.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de BMW 2 Reeks Gran Tourer beginnen bij 30.150 euro (216i Basisuitvoering Manueel) en lopen door tot 46.795 euro voor de 220d xDrive Gran Tourer.
De tweedehandsprijzen van de BMW 2 Reeks Gran Tourer starten rond de 12.000 euro voor de 216d. Voor een benzineversie ben je tweedehands rond de 20.000 euro kwijt.

Design-highlights en interieur

Een BMW 2 Reeks Active Tourer met grotere rugzak achterop, zo kan je het design van de 2 Gran Tourer omschrijven. Daarmee heeft BMW zowaar een ruime monovolume in haar gamma staan met desgewenst plaats voor zeven.

Vreemde eend in de bijt

Hatchbacks, stationwagens, berlines en SUV’s, doorheen de band heeft BMW vrij logische koetswerktypes in haar catalogus staan. met de 2 Gran Tourer springt het merk echter danig uit de band, want het nam de 1 Reeks Hatchback en vormde het om tot een compacte monovolume à la Opel Zafira. Op papier zou het niet mogen werken maar in de realiteit vond deze 2 Gran Tourer best wat klanten. Niet in het minst omdat hij de kwaliteiten van een BMW wist te behouden maar koppelde aan een riante koffer.

Moet er nog plaats zijn?

Het verkooppunt van de 2 Reeks Gran Tourer is uiteraard de stevige koffer van 645 liter die met de achterbank neer kan groeien tot 1.905 liter. Een koffer die dusdanig groot was dat BMW de optie zag om twee extra stoelen toe te voegen. Je zou daardoor bijna vergeten dat hij voorin beschikt over een kwalitatief dashboard en uitgerust kan worden met snufjes die tot op dat moment nog nooit waren gezien in een monovolume.

Rijhulp en veiligheid

Net zoals kleine broer 2 Reeks Active Tourer krijgt de 2 Reeks Gran Toureur de maximumscore van vijf sterren op de Euro NCAP-crashtests.

Alternatieven

Rechtstreekse rivalen voor de 2 Reeks Gran Tourer? Die ga je niet meteen bij Mercedes en Audi vinden. Duik je onder de premiumladder, dan kom je kandidaten zoals de Opel Zafira, Renault Espace en Ford Galaxy tegen.