Fiat Panda te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Panda

Fiat Panda

De Panda is een compacte wagen die werd gebouwd tussen 1980 en 2003. Van 1986 tot 1998 werd ook de nagenoeg identieke Seat Marbella in licentie gebouwd. In het jaar 2003 bracht Fiat een volledig nieuw, aanzienlijk ruimer model met dezelfde naam op de markt. De oorspronkelijke Fiat Panda, vanwege zijn kleinere afmeting en zijn minimalistische constructie ook liefdevol "huishoudapparaat op vier wielen" genoemd, was een absoluut verkoopsucces voor de Italiaanse autofabrikant. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

In totaal werden meer dan 4 miljoen auto's verkocht.

De Fiat Panda was niet alleen uitgesproken voordelig en ideaal voor het stadsverkeer, maar werd vanwege zijn minimalistische uitvoering door velen ook gewaardeerd als voorbeeld van een auto die primair bedoeld is als transportmiddel en niet als statussymbool. Door zijn non conformistische image bereikte de Panda deels een cultstatus, De Panda werd als driedeurs met grote achterklep gebouwd. Het slechts circa 700 kg zware voertuig werd aangeboden als benzineauto met een vermogen van 30 tot 55 pk.

Van 1986 tot 1992 werd ook een dieselvariant geproduceerd die 37 pk leverde. De terreinversie Panda 4x4, met vierwielaandrijving en een motorvermogen van 48 pk, reed zelfs mee in de rally Parijs-Dakar. De nieuwe Fiat Panda die in 2003 op de markt kwam, is duidelijk groter en heeft ook een sterkere motor dan zijn voorganger. Hij lijkt eerder op de Fiat Uno. De nieuwe Panda was in 2004 Europees auto van het jaar.