Mercedes-Benz A-Klasse te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz A-Klasse

Mercedes-Benz A-Klasse

In 1997 werd de A-klasse van Mercedes voor het eerst geïntroduceerd. In het nieuws kwam hij echter vooral door de zogenaamde "elandtest", waarbij een aantal modellen tot kantelen neigde, hetgeen tot productiecorrecties leidde. Zo werd de A-klasse o.a. uitgerust met ESP en een aangepast chassis. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Sinds september 2004 is de tweede modelgeneratie van de A-klasse verkrijgbaar als driedeurs coupé of als vijfdeurs. Voor de A-klasse zijn diverse benzine- en dieselmotoren verkrijgbaar van 82 pk tot 140 pk. Het turbomodel levert zelfs 193 pk. De cilinderinhoud varieert van 1.397 cc en 2,084 cc, met de dienovereenkomstige modelbenamingen A140, A160, A170, A180, A190 en A 210.

Men kan kiezen tussen een vijf- of 6-versnellingstransmissie of een traploze automatische transmissie. Ook dankzij een innovatie in de bodemplaat, de dubbele sandwichbodem - die meer crashveiligheid moet bieden - heeft de A-klasse net als andere succesvolle modellen van Mercedes (C- en E-klasse) een vaste plaats veroverd. Met oorspronkelijk slechts 3.575 mm lengte was de eerste versie van de A-klasse aanzienlijk compacter dan de andere modellen van Mercedes-Benz. Vanaf 2001 werd bovendien een 170 mm langere versie aangeboden die de passagiers op de achterbank meer beenruimte biedt.