Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mercedes-Benz A 150 te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz A 150

Mercedes-Benz A 150

De Mercedes-Benz A 150 als goedkoopste model uit de compacte middenklasse van Mercedes

In de tweede generatie van zijn compacte middenklasse, die in 2004 op de internationale markten geïntroduceerd werd, presenteerde fabrikant Daimler de Mercedes-Benz A 150. Sinds de première van de A-klasse in 1997 was de Mercedes-Benz A 140 het goedkoopste model uit de kleinste autoserie van de Zwaben. Lees meer

Technische gegevens van de Mercedes-Benz A 150

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

In de nieuwe generatie nam de Mercedes-Benz A 150 tot 2008 deze rol over. Na een modelonderhoud van de A-Klasse in 2008 volgde vervolgens de A 160 de A 150 als basismodel van de serie op. Een bijzonder kenmerk van de Mercedes-Benz A 150: dankzij de hoge carrosserieconstructie is de zitpositie vergelijkbaar met die van een mini-MPV. Ook het instappen wordt door de bouwwijze van de A 150 makkelijker gemaakt.

De Mercedes-Benz A 150 als sedan en tweedeurs coupé

De Mercedes-Benz A 150 werd zowel als vijfdeurs sedan als in een driedeurs versie op de markt gebracht. De driedeurs versie kreeg de naam Mercedes-Benz A 150 coupé. Het 3,83 meter lange voertuig beschikte in beide carrosserieversies over een motor met een cilinderinhoud van 1,5 liter en een prestatievermogen van 70 kW (95 pk). De maximumsnelheid bedroeg 175 km/u en de Mercedes-Benz A 150 accelereerde in 12,6 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. Het gecombineerde brandstofverbruik lag volgens de fabrikant op 6,2 liter. Dat kwam overeen met een CO2-uitstoot van 148 g/km.

De uitrusting van de Mercedes-Benz A 150

De Mercedes-Benz A 150 was passend bij de typische Mercedes marketingstrategie in drie uitrustingsvarianten verkrijgbaar: als Classic, Elegance en Avantgarde. Als veiligheidsfeatures beschikte de sedan uit de compacte middenklasse van Mercedes-Benz naast het elektronische stabiliteitsprogramma ESP, de remassistent ABS en een tractiecontrole over hoofd/schouders airbags, voorairbags voor de bestuurder en bijrijder, actieve hoofdsteunen en een gordelsysteem dat zich bij een ongeluk automatisch aanpast aan de situatie en de gordels in een fractie van een seconde strakker aantrekt. Als versnellingsbak voor de Mercedes-Benz A 150 was er de keuze uit een handmatige vijfversnellingsbak en een automatische versnellingsbak. De Mercedes-Benz A 150 werd in de Mercedes fabriek in Rastatt geproduceerd.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz A 150

32 Beoordelingen

4,3