Volkswagen Scirocco te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Scirocco

Volkswagen Scirocco

De Volkswagen Scirocco 1 werd in 1974 voor de eerste keer aan het publiek voorgesteld. Hij was gebaseerd op het concept van de Volkswagen Golf 1 en op dezelfde vloergroep. In tegenstelling tot de Volkswagen Golf is de Volkswagen Scirocco echter een sportcoupé. Hij was oorspronkelijk verkrijgbaar met 3 verschillende motoren en in 3 uitrustingsvarianten en men kon kiezen uit 10 kleuren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De motoren met vermogens van 50 tot 85 pk waren allemaal viercilinder-lijnmotoren. In 1979 kwam de Volkswagen Scirocco 1 ook als sportieve GTI-versie met 110 pk op de markt.

Vanaf april 1981 rolde de tweede generatie van de Volkswagen Scirocco van de band. De beide modellen leken optisch en technisch op elkaar, maar toch werden in de loop van de productieperiode van de Volkswagen Scirocco tot 1992 wijzigingen in techniek en design aangebracht. De krachtigste versie van de Volkswagen Scirocco kwam met de aanduiding 16V op de markt en beschikte over 139 pk. Hij bereikte de 100 km/h-grens binnen 8,1 seconden. Sinds 1992 staat de productie van de Volkswagen Scirocco stil en werd hij vervangen door de VW Corrado. Er wordt gespeculeerd over een nieuwe oplage van het model in 2008.