Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Alkoof Camper te koop: tweedehands en nieuw

Alkoof

De alkoof: het beste huis op wielen

De alkoof is een uitgebouwde bestelwagen met een verstevigd chassis, voorzien van alle comfort om te reizen en om mee op campings te logeren. Voor veel mensen is de alkoof de ideale kruising tussen een caravan en een mobilhome. Het is een kleine camper die het gebruiksgemak en alle voorzieningen heeft van een mobilhome, maar qua prijs meer in de buurt komt van een gewone caravan. Erg herkenbaar voor de alkoof is de grote slaapruimte boven de stuurcabine. Daardoor komt er beneden meer leefruimte vrij, wat de camper geschikt maakt om met grote gezinnen op vakantie te gaan. De uitbouw boven de cabine zorgt er wel voor dat het vakantievoertuig iets hoger en breder is dan de meeste andere kampeerwagens, waardoor het brandstofverbruik licht toeneemt en het soms moeilijker wordt om te parkeren. Maar die kleine minpunten wegen niet op tegen de vele voordelen van de alkoof, die niet voor niets het beste huis op wielen wordt genoemd.

Het comfort aan boord van de alkoof

De alkoof is ideaal om er enkele dagen op uit te trekken zonder aan comfort in te boeten. In een alkoof kunnen zes personen overnachten. De ruimste slaapplaats bevindt zich boven de stuurcabine, maar ook de zithoek beneden kan omgevormd worden tot een groot bed. Het hele interieur is trouwens zo ontworpen dat alles perfect in elkaar past en er geen ruimte onbenut blijft. De benedenruimte bestaat uit vier compartimenten: een lange tafel met zitmeubels, een keukentje met koelkast, fornuis en opbergkasten, een aparte doucheruimte met verschuifbare wasbak, een chemisch toilet en een ruime garage die naar wens kan ingevuld worden.

De alkoof in cijfers

De alkoof heeft al naargelang het model een lengte van 6 tot 7 m, is 2,30 m breed en 3,15 m hoog. Het besturen van de alkoof is makkelijk, omdat de chauffeur door zijn hogere zitplaats een perfect overzicht heeft. Voor de veiligheid moeten wel de voorschriften voor het beladen worden nageleefd. Leeg weegt de alkoof 2,7 t. In beladen toestand mag het gewicht maximaal 3,5 t bedragen, en de lading moet goed worden verdeeld.