Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
  • Homepage
  • Tweedehands Caravans te koop - Caravans occasion kopen

Tweedehands Caravans te koop

De mogelijkheden die caravans bieden

Caravans als woning

Hoewel caravans slechts zelden gekocht worden met de bedoeling er permanent in te wonen, zijn er toch heel wat mensen voor wie dit dagelijkse realiteit is. Hier gaat het enerzijds om mensen die ervoor kiezen om klein te wonen, uit financiële of praktische overweging, en anderzijds om mensen voor wie dit deel uitmaakt van hun beroep. Onder deze laatste groep behoren reizende circus- en kermisartiesten. Voor deze groep lenen caravans zich uitstekend tot permanente woonst. Het is als het ware een huis op wielen met alle nodige comfort. Zeker de grotere modellen die vandaag op de markt te vinden zijn, kunnen haast niet meer onderscheiden worden van een gewone woning, behalve op gebied van grootte. Er zijn meer dan veertig merken die caravans aanbieden binnen hun gamma, waaronder Fendt, Avento, LMC, Polar en Ixus.

Caravans op vakantie

De meest voorkomende toepassing van de caravan is als vakantiewoning. Hiervoor zijn ze ideaal gezien er geen verblijf meer geregeld moet worden op de vakantiebestemming. De caravans kunnen achteraan de wagen bevestigd worden en het vakantieverblijf wordt als het ware meegenomen. De meeste toeristische plaatsen zijn voorzien van een groot aantal campings waar men een standplaats kan kopen of huren. Dit is ook noodzakelijk want parkeren langs de openbare weg mag slechts voor een beperkte duur. Een tussenstop onderweg om de benen te strekken behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, maar een paar dagen blijven stilstaan, zal bekeurd worden.

Van caravans tot mobilhomes

Naast de typische caravan die achter de wagen wordt gemonteerd, zijn er ook modellen waarbij de wagen een deel uitmaakt van het geheel. Dit soort caravans wordt ook mobilhome of mobiele woning genoemd. Het nadeel hiervan is dat er geen mogelijkheid bestaat om de caravans tijdelijk opzij te zetten wanneer deze niet gebruikt worden. Er dient dus een aparte wagen aangekocht te worden, wil men niet steeds het hele gevaarte buitenhalen. Het voordeel is het gemak van dit systeem. Wie op vakantie wilt, kan gewoon de mobilhome instappen en wegrijden, waar bij de klassieke caravans eerst nog tijd gemaakt moet worden voor de bevestiging aan de wagen. Ook mobilhomes zijn in diverse groottes en uitvoeringen te verkrijgen.