Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Camper

Een camper aankopen

Bij de aankoop van een camper zijn er heel wat zaken die gecontroleerd moeten worden. Het grootste deel hiervan betreft zaken zoals de motoronderdelen, de staat van het voertuig en de carrosserie. Dit zijn zaken die ook bij de aankoop van een gewone personenwagen gecontroleerd worden zodat een miskoop voorkomen wordt. Maar er zijn ook verschillende elementen die uniek zijn aan de camper. Eén van de belangrijkste zaken is het gewicht van de camper. Om met een gewoon rijbewijs B te mogen rondreizen, mag het totale gewicht niet hoger liggen dan 3500 kg. Dat lijkt veel, maar dit gewicht wordt snel behaald. Denk maar aan de passagiers, de watertank, gasflessen, gebruiksvoorwerpen zoals een servies, eventuele televisie, een koelkast plus dan nog kleding en vrijetijdsspullen. Al deze extra zaken kunnen het gewicht doen oplopen tot meer dan 600 kg. In dat geval zou de basis dus niet meer mogen wegen dan 2400 kg.

De voordelen van een camper

Een camper wordt vaak vergeleken met een caravan, maar er zijn enkele grote verschillen. Zo kan een caravan enkel van plaats veranderd worden door middel van een voertuig dat de caravan voorttrekt. Een camper is zelfrijdend en hoeft dus niet aan een wagen gekoppeld te worden. Hierdoor is het voertuig ook makkelijker doorheen het verkeer te loodsen. Zeker wanneer het de bedoeling is verre reizen te maken of wanneer een grote ruimte gewenst is, zal de camper heel wat handiger zijn.

Een grote of een kleine camper

De camper bestaat in verschillende groottes en modellen. De basis bestaat steeds uit een rijcabine en een woongedeelte, vaak voorzien van een verhoging op het dak waarin zich een slaapcompartiment bevindt. Daarnaast zijn er tal van uitbreidingen mogelijk waarbij steeds meer ruimte en/of luxe gecreëerd wordt. Concorde kent verschillende van deze luxueuze modellen waarbij de camper gelijkwaardig wordt aan een klein appartement. Mercedes-Benz brengt meerdere kleinere modellen op de markt die ideaal zijn voor een avontuurlijke trip of reis.