Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

VW Camper te koop: tweedehands en nieuw

VW

Inleiding

De eerste compacte VW camper is gebaseerd op de “oerbus” : de Volkswagen T1, die met een eenvoudige schets in 1947 is ontworpen door Ben Pon uit Nederland. Met deze bus had Volkswagen groot internationaal succes en dat duurt nog steeds voort. In het begin van de zestiger jaren kwam Volkswagen met de eerste camper op T1-basis, die samen met Westfalia ontwikkeld was. Nadat Volkswagen in 1968 de Westfalia T2, in 1979 de Westfalia T3 en in 1988 de Westfalia California T4 op de markt had gezet, besloot het bedrijf in 2003 de campers zonder hulp van Westfalia te produceren. Naast de nieuwe California staan nu ook de Tramper en California Beach op het programma.

Tramper: slaapauto voor de hele familie.

De Tramper is een personenauto, die gemakkelijk met een buitentent aan de achterklep om te bouwen is tot een slaapplaats voor twee volwassenen en drie kinderen. Daarmee is het een veelzijdige auto, waarin je ook nog eens veel vakantiebagage kwijt kunt. De “basic” VW camper Tramper is te verkrijgen met twee naftmotoren, twee dieselmotoren en zelfs een aardgasmotor. Ook is de auto uit te rusten met een automatische versnellingsbak en de BlueMotion Technology van Volkswagen. De prijs begint bij €27.285,-.

California: compacte luxe.

De California is compact, maar veelzijdig en geschikt voor vier volwassenen. De achterbank kan eenvoudig omgebouwd worden tot een tweepersoonsbed; onder het hefdak is nóg een tweepersoonsbed aanwezig. De California is bescheiden van formaat, maar heel comfortabel. De BlueMotion Technology van Volkswagen maakt de California extra zuinig en milieuvriendelijk. Er is keuze uit twee stille en efficiënte common-rail dieselmotoren, die een vermogen leveren van 102 en 180 PK. De vanaf-prijs van deze VW camper is €59.295,-.

California Beach: opvallend sportief.

De California Beach is een sportieve camper in opvallende kleuren. Hij heeft een tweepersoonsbed onder het hefdak en samen met een verschuifbaar driepersoons bedbank kan er slaapruimte voor vijf personen gerealiseerd worden. De California Beach is sportiever dan de California, maar iets minder luxe. De California Beach is leverbaar met dezelfde motoren als de California en heeft ook de BlueMotion techniek van Volkswagen. De prijs is wel lager: vanaf € 51.710,-. De BlueMotion Technology heeft een start-/stopsysteem, dat de motor automatisch uitzet en weer start bij een stop. Het remsysteem laadt de accu. Samen met cruise control en banden met een lage rolweerstand wordt daardoor een forse brandstofbesparing bereikt.