Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Hobby

Hobby caravans in alle maten en gewichten

Voor avonturiers blijft reizen met tent en rugzak altijd mogelijk. Maar wie net iets meer comfort verkiest, kijkt beter uit naar een stevig huis op wielen om zijn vakantie in door te brengen. Hobby Caravans zijn verkrijgbaar in allerlei maten en gewichten. De kleinste modellen bieden naast een zit- en kookhoek ruimte voor een dubbel bed. Het zijn overnachtingsplaatsen zonder veel extra’s, die beschutting geven bij regenweer en veilig afgesloten kunnen worden tijdens de nacht. Maar naast deze basic modellen bestaat er een uitgebreid gamma aan middelgrote en grote hobby caravans waarin beduidend meer luxe aanwezig is. Hobby caravans met een flatscreen tv, Amerikaanse koelkast en een uitgebreide slaapgelegenheid voor vier of vijf personen zijn vandaag al lang geen uitzondering meer. Alles wat thuis kan, blijft mogelijk op reis.

Hobby caravans: maak de juiste keuze

Toch mogen luxe en comfort niet de doorslag geven bij de aankoop van Hobby caravans. Belangrijker blijft de veiligheid op weg naar de bestemming. Om die te garanderen moeten de grootte en het gewicht van de hobby caravans in verhouding staan tot de lengte en kracht van de trekauto. Andere bepalende elementen om een juiste keuze te maken bij de aankoop van hobby caravans zijn: de samenstelling van het gezin en het aantal nodige slaapplaatsen, de kastruimte en de plaats van de keuken, de verdere indeling van de hobby caravans en hun laadvermogen. Denk ook aan hun opbouw, luchtweerstand en vormgeving en tenslotte de omstandigheden waarin de Hobby caravans het vaakst gebruikt zullen worden.

Hobby caravans en hun uitbreidingsmogelijkheden

In veel gevallen zal het beter zijn om terug te grijpen naar iets kleinere modellen Hobby caravans die eens ter plaatse kunnen worden uitgebreid met een luifel of gezellige voortent en lichte meubels die daarin worden geplaatst. Maar binnenruimte sparen kan natuurlijk ook dankzij onder andere de carry bike lift, waarmee fietsen aan de buitenzijde van de hobby caravans of auto worden bevestigd.