Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Kopen
Focus: Kopen

Het perfecte verkoopgesprek

Het succes en een goed gevoel tijdens de aankoop zijn ook altijd direct afhankelijk van de prijs. En hier geldt: handelen hoort erbij. Afdingen is dan ook niet ongewoon.

Wij willen hiermee zeggen: wees niet te verlegen, toon durf en stel een lagere prijs voor dan die de verkoper vraagt. Uw voorstel mag echter niet te veel van de oorspronkelijke prijs afwijken en onbeschoft zijn. Onderhandelingen met professionele autodealers verlopen veelal wat moeilijker aangezien zij hierin getraind zijn. U kunt er bijna altijd vanuit gaan dat de verkoper al een bepaald bedrag als onderhandelingsbasis bij zijn eindprijs heeft opgeteld. Daarom zijn verkopers wel bereid om de prijs te laten zakken. Als vuistregel geldt: u hebt ongeveer 10% onderhandelingsspeelruimte. U kunt in het begin het beste minder bieden dan u eigenlijk wilt betalen, zodat u in de loop van onderhandeling nog ruimte hebt om uw aanbod te verhogen. Afdingen hoort gewoon bij de aankoop van een tweedehandsauto. Laat u niet opjagen door een verkoper die u onder druk probeert te zetten met bepaalde argumenten. Houd vast aan uw prijs en bepaal voor u zelf uw maximale limiet. U kunt ook een bekende meenemen die voor u de onderhandeling voert als u dit zelf liever niet wilt doen. Goede reden voor een lagere prijs is een directe contante betaling waarbij u de auto meteen meeneemt. Ook defecten die tijdens de bezichtiging zijn geconstateerd en ontbrekende, maar gebruikelijke opties, zoals airco, of een afwijkende kleur rechtvaardigen een lagere prijs. Dat geldt ook voor onnatuurlijk hoge slijtage- en ouderdomsverschijnselen zoals krassen, een kapotte stoelbekleding, ontbrekende documentatie over onderhoudsbeurten enz.

Alle artikels

Proefrit

Auto kopen · Aankooptransactie

Documenten bij de voertuigoverdracht

Auto kopen · Aankooptransactie

Autocheck

Auto kopen · Aankooptransactie
Ontdek meer