Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Interieurverzorging

Een gemiddelde autobestuurder brengt 12 uur per week in zijn auto door. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat u zich lekker voelt in uw auto en dat alles goed werkt. Het "innerlijk" van uw auto speelt bovendien een grote rol bij het behoud van zijn waarde.

Basisreiniging

Ruim de auto van binnen op en verwijder alle kleden, voetmatten en beschermhoezen. Daarna kunt u met de stofzuiger aan de gang: zuig de auto helemaal uit en reinig met het spleetmondstuk ook alle voegen, opbergvakken en spleten. Vergeet de kofferruimte niet. Haal deze ook eerst leeg en zuig daarna ook onder de afdekkingen. Gebruik hierna een kleine emmer met warm water en vetoplossende huishoudelijke reiniger en een zachte doek. Veeg hiermee alle kunstofoppervlakken, het dashboard en de bedieningselementen schoon. In de vakhandel zijn ook speciale kunststofreinigers en -onderhoudsmiddelen resp. dashboardreinigers verkrijgbaar. Vergeet ook niet de ruiten van binnen te reinigen. U kunt hiervoor het beste glasreiniger en papieren doekjes gebruiken.

Reiniging van de bekleding

Na het zuigen met de stofzuiger is het zinvol om de bekleding intensiever te reinigen. U kunt hiervoor het beste bekledingsreiniger op schuimbasis gebruiken: gewoon opspuiten, met een spons of doek licht inwrijven en na de inwerktijd opzuigen. Hiermee worden hardnekkig vuil en vet verwijderd. De voetmatten kunt u ook met een tapijtreiniger schoonmaken. In geval van olie-, vet- en chocoladevlekken hebt u een speciale vlekkenverwijderaar nodig. Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksinstructies door. Soms helpen ook beproefde huismiddeltjes: kauwgom verwijdert u bijvoorbeeld het makkelijkste als u ijsspray gebruikt, zodat de kauwgom bevroren is. Daarna kunt u de kauwgom eenvoudig van de bekleding afkrassen. Probeer vuil op de bekleding veeleer door deppende bewegingen te verwijderen in plaats van te wrijven. De kans bestaat anders dat u het vuil nog dieper in het stof wrijft. Als uw auto lederen stoelen heeft, kunt u het beste onderstaande tips volgen.

Lederen stoelen reinigen

Veeg uw lederen bekleding eerst met een vochtige doek schoon. Na de vochtige reiniging en het afdrogen, kunt u het beste speciale lederproducten gebruiken waarmee u het leder van de stoelen en het interieur behandelt. Deze producten houden het leder doorgaans soepel en conserveren het materiaal, zodat er geen scheuren kunnen ontstaan. Zorg ervoor dat u de lederproducten gelijkmatig en in één keer aanbrengt. Zo voorkomt u lelijke vlekken op de lederen stoelen. Bij zeer licht leder kunt u het onderhoudsproduct het beste vooraf op een kleine, niet-zichtbare plek testen om er zeker van te zijn dat de kleur en het leder door het middel niet wordt aangetast.

Tip:

  • Reinig de ruiten vooral in de winter regelmatig aan de binnenkant.
  • Dep vuil op bekledingen af en probeer niet te veel te wrijven.

Alle artikels

Zo vriezen uw autoruiten niet meer aan

Advies · Auto onderhoud

Winterbanden: ja of nee?

Advies · Auto onderhoud

Cabrio-onderhoud

Advies · Auto onderhoud
Ontdek meer