Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Audi A8 L Security: Tank in maatpak

Met de A8 L Security biedt Audi een stuk gemoedsrust voor klanten die veel vijanden hebben gemaakt op weg naar de top. Sierlijker dan dit komen Leopard 2-tanks niet!

Er is altijd een baas boven baas, niet anders in autoland. Want als je dacht dat een verlengde A8 al het summum was bij Audi, dan ben je mis. Audi biedt namelijk ook nog eens een gepantserde versie van die A8 L aan, met de V8 vanuit de S8.

3.8 ton aan gemoedsrust

Een nieuwe versie daarvan heeft Audi nu gelanceerd op – hoe kan het ook anders – de Russische markt. Met 3.8 ton aan gemoedsrust is deze A8 L Security dan ook een tank in maatpak. Want geef toe, visueel zou je niet meteen merken dat deze A8 in staat is om bescherming te bieden op het VR9-niveau. In mensentaal: de carrosserie slikt kogels van een Magnum tot een M60 machinegeweer (je weet wel, dat “machinegeweertje” waarmee Rambo loos ging in Rambo: First blood).

Audi A8 L Security

Granaten onder het chassis? Eveneens geen probleem. Vuurtje? Er is een brandblussysteem onderaan de auto, in de wielbogen, aan de benzinetank en onder de motorkap. Chemische aanval? De A8 L Security heeft een zuurstofsysteem aan boord. Kwaad telefoontje van je vrouw? Euhm… dan had je beter niet opgenomen.

Met hart van een atleet

Dat al deze aanpassingen niet op een halfuurtje zijn geïnstalleerd spreekt voor zich. Zo rolt de A8 L Security van de band als een reguliere A8 L en worden er daarna in een afgezonderde ruimte nog eens 400 extra uren gerekend voor de ombouw.

Audi A8 L Security

Gezien het hoge gewicht van 3.8 ton lepelt Audi meteen ook de motor van de S8 voorin. Die 4-liter V8 is goed voor 571 pk en 800 Nm koppel. Daardoor weet deze obese A8 toch nog de honderd aan te tikken in amper 6.3 seconden. Voor de veiligheid verlaagt Audi wel de top van 250 km/u naar 210 km/u. Nu goed, een Leopard 2-tank topt op 72 km/u. Waardoor deze A8 L Security een streepje voor heeft. Prijzen? Als je er om moet vragen, dan heb je nog niet genoeg vijanden gemaakt in de wereld…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota Hilux: De sterkste pick-up ter wereld steekt in het nieuw (2020)

Autonieuws

Onderzoek: Autobezit krijgt boost door coronacrisis

Autonieuws

Hebbeding: Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37

Autonieuws
Ontdek meer