Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Autoworld: So British

Autoworld staat momenteel in het thema van de Britse klassiekers. Een expo om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal voor de kerstvakantie.

Nu duidelijk is dat we het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zien verdwijnen, is het goed om terug te blikken op het glorieuze verleden van Groot-Brittannië in de autogeschiedenis.

191212-Autoworld-So-British!-exposition-15

In vergelijking met vroeger heeft Groot-Brittannië veel aan belang ingeboet. Wat er nog is aan eigen merken – Jaguar, Land Rover, Bentley, Rolls-Royce, Mini, ja zelfs Morgan – is tegenwoordig in buitenlandse handen. En zelfs Aston Martin en McLaren hebben heel wat buitenlands kapitaal nodig om overeind te blijven. Wat een verschil met vroeger, toen Groot-Brittannië toonaangevend was in het autolandschap.

191212-Autoworld-So-British!-exposition-19

‘Fancy’ decor

Dat krijg je mooi te zien in de overzichtstentoonstelling ‘So British’ die nog tot en met 26 januari loopt in Autoworld in Brussel, aan de Cinquantenaire. Het museum stelde een prachtig decor samen waarin meer dan 50 klassieke Britse opgesteld staan. De Mini natuurlijk, de E-Type van Jaguar en de Land Rover Defender, om maar de iconen te noemen. Maar je kan er ook de McLaren F1, de Jaguar XJ220 of de Jaguar (Sport) XJR 15 bewonderen, naast de moderne McLarens en Bentleys en de klassieke Rovers, TVR-modellen en Lotus’en. Ook voor de roemrijke motoren (Norton, Triumph, Brough Superior) is aandacht. Een heerlijke tijdreis.

191212-Autoworld-So-British!-exposition-04

Autoworld is elke dag open, van 10 tot 17 uur en op zondag tot 18 uur. Tickets kosten 12 euro, met goedkopere tarieven voor senioren, studenten en kinderen. Kinderen onder 6 jaar mogen gratis binnen. www.autoworld.be

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Murray Automotive T.50 is enige hypercar die er toe doet

Autonieuws

Kia Stonic facelift zit ‘m onder de kap

Autonieuws

Elon Musk hint naar goedkopere Tesla Model 2 hatchback

Autonieuws
Ontdek meer