Avant-première: Mercedes AMG Coupé – Hier is de baby-SLS

AMG blijft vrolijk verder modellen ontwikkelen. Nadat het met glans in zijn examen slaagde met de SLS, nadert de ontwikkeling van de kleinere AMG Coupé zijn eindfase. Onze fotografen betrapten de baby-SLS tijdens het testwerk.

De kleinere coupé moet volop kunnen profiteren van een aanzuigeffect van de SLS. De filosofie is dus herkenbaar: lange motorkap met de motor vooraan, kleine en ver naar achter geplaatste stuurhut, achterwielaandrijving,… De naam van de kleine SLS is ons nog onbekend. Mercedes heeft al ontkend dat het SLC wordt, GTS ligt vast bij Porsche en SLX zou vierwielaandrijving veronderstellen. We houden het dus voorlopig bij het eenvoudige AMG Coupé. Maar dat zal dus nog veranderen.

Kleiner

Kleiner wordt hij hoe dan ook, maar visueel zal de coupé zich vooraan en achteraan ook een duidelijk ander design aanmeten dan de SLS. Uit de foto’s leiden we al af dat hij over led-koplampen zal beschikken. De vleugeldeuren van de SLS lijken hier niet gekopieerd. Gezien de grote wielbasis gokken we op een concept van centraal geplaatste motor vooraan en de versnellingsbak in transaxle aan de achteras gebonden. Zo ontstaat de quasi ideale gewichtsverdeling. Dat dit een tweezits coupé wordt, is hier ook wel duidelijk.

De vraag is: voor welke motor gaat Mercedes kiezen? Komt de 5.5 turbo in aanmerking? Of gaat Mercedes voluit de concurrentie aan met de Jaguar F-Type en krijgen we zowel een zescilinder als een achtcilinder in het aanbod? We blijven het volgen.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Mercedes-Benz

Klik hier en zoek uw occasie Mercedes-Benz AMG tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Mercedes-Benz AMG, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer