Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Bentley Bentayga S is brutale brulboei

Bentley heeft een speciale S-versie van zijn Bentayga ontwikkeld. Die moet de luxueuze SUV sportiever doen rijden.

Het hoge gewicht en de kolossale omvang van een luxe-SUV combineren met sportieve prestaties: het is een moeilijke oefening en dus een gouden formule waar veel constructeurs naar op zoek zijn. Bentley doet nu een poging met deze Bentayga S.

AS24 Bentley Bentayga S 2021 rijdend voor

Zelfde vertrekpunt

De basis voor deze Bentayga S vormt de 4.0 V8 van 550 pk en 770 Nm. Die is op zich al goed voor een sprint naar 100 km/u in 4,5 seconden en een topsnelheid van 290 km/u, dus die laten de Britten ongemoeid. Wel krijgt deze Bentley standaard actieve antirolstangen met een 48-voltcircuit om de Bentayga S in de bochten stabiel te houden, een aangepaste Sport-rijmodus met stuggere afstelling van de luchtvering, en een herwerkt torquevectoringsysteem dat het binnenste wiel in de bochten afremt. Er is ook een nieuwe sportuitlaat.

AS24 Bentley Bentayga S 2021 rijdend achter

Zwart jasje

Het visuele aspect van de Bentley Bentayga S wordt evenmin over het hoofd gezien. Zo hebben de Britse designers alle chromen details op het koetswerk vervangen door zwarte accenten, krijg je zwarte spiegelkappen en deurdrempels, en krijgen ook de lichtblokken vooraan en achteraan én de uitlaatpijpen een zwart laagje make-up. De velgen zijn unieke 22-duimsexemplaren, die naar keuze in het zilver of zwart kunnen worden afgewerkt.

AS24 Bentley Bentayga S 2021 interieur

Tot zeven plaatsen

Binnenin blijft luxe overheersen, maar introduceert Bentley met het gebruik van alcantara toch ook wat sportiviteit in de materiaalmix. Voor rijke én kroostrijke gezinnen is er tot slot goed nieuws: ook deze Bentayga S is verkrijgbaar met vier, vijf of zeven zitplaatsen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Puma ST Gold Edition: ideetje van sociale media

Autonieuws

Porsche 911 GT3 Touring is de 911 die je moet hebben

Autonieuws

Waterstof in je Defender: Land Rover test prototype

Autonieuws
Ontdek meer