Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Bentley Continental GT Speed: gentlemonster (2021)

De Britse constructeur Bentley rondt de kaap van de 200.000 geproduceerde voertuigen en toont zijn meest dynamische model ooit. De nieuwe Continental GT Speed combineert nieuwe chassistechnologie met een W12 van 659 pk.

In tijden van elektrische en hybride auto’s doet Bentley er ons nog eens aan herinneren hoe het vroeger was, met de nieuwe Continental GT Speed. Volgens de Britten is dit de meest dynamische Bentley ooit gebouwd.

AS24 Bentley rijdend

659 pk

Om die bewering te staven, krijgt deze Speed-versie 24 paarden extra. Die stuwen het vermogen van de 6 liter grote W12 naar 659 pk en 900 Nm. Dat is voldoende om de beestachtige Brit naar 100 km/u te doen sprinten in amper 3,6 seconden. Dat is 0,1 seconde sneller dan de ‘klassieke’ versie.

Maar de Speed stelt zich niet tevreden met alleen meer vermogen. Ook het chassis werd aangescherpt. Standaard krijg je onder meer vierwielsturing, dat samenwerkt met het elektronisch sperdifferentieel. Ook de stabiliteitscontrole werd verbeterd en de achttrapsautomaat moet preciezer schakelen. De optionele remschijven uit koolstofvezel doen de kloeke Brit 33 kilogram minder wegen.

AS24 Bentley interieur

Mansory of Bentley?

In het interieur onderscheidt deze nieuwe Continental GT Speed zich van de gewone versie door koolstofvezel en alcantara. Daardoor ziet het interieur er eerder uit alsof het door de tuner met twijfelachtige smaak Mansory onder handen werd genomen, dan door Bentley zelf. Gelukkig is alles personaliseerbaar bij de Britten, en kun je dus nog altijd kiezen voor leder en hout.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Toyota GT86 wijzigt van naam, niet van karakter (2021)

Autonieuws

Elektrische Mini bestond 20 jaar geleden al... maar BMW wist van niets

Autonieuws

Seat Tarraco gaat aan de stekker

Autonieuws
Ontdek meer