Bericht: Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake – Knappe familie

Hij dook al kort even op toen de Aston Martin Vanquish Zagato Volante en Speedster werden aangekondigd. De Shooting Brake treedt nu pas helemaal op de voorgrond. Hiermee is de knappe nieuwe Astin-Zagato-familie compleet.

In augustus kregen we de knappe beelden van de Zagato Volante en de Zagato Speedster te zien, maar toen moest de Shooting Brake nog onder zeil blijven. In ons artikel van toen konden we wel al de auto in profiel laten zien. Vandaag zien we hem vanuit alle hoeken.

600 pk

Ter herinnering, dit is wel een break, maar hij telt slechts twee plaatsen en beschikt net als de andere Zagato-versies over een atmosferische V12, 6 liter groot. Dat geeft 580 Britse pk’s. In onze telling wordt dat 600 pk. Zoals eerder gezegd blijft de productie van de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake eveneens beperkt tot 99 exemplaren… die reeds allemaal verkocht zijn.

Ontgoocheld? Dan is er nog steeds de kans om een nog exclusievere Aston Martin aan te schaffen. Aston kondigt aan dat het een bijzondere ‘coachbuilding’ dienst start. Elk jaar zullen er twee plekjes op de productielijn gereserveerd blijven voor bijzondere projecten. Alleen: de eerste vier plaatsen zijn al besproken – dus u moet al naar uw agenda van 2020 grijpen - en de minimumprijs om zo’n Aston te bemachtigen bedraagt minstens 2 miljoen pond. Dat is 2,2 miljoen euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer