Bericht: Goodwood Members Meeting – Sorry, members only

Wie de knapste racewagens van de vorige eeuw wil zien defileren, heeft Goodwood vast voorgeprogrammeerd in zijn gps zitten. Naast het Festival of Speed en de Revival, kent Goodwood voor het eerst ook een privéfeestje voor de leden van zijn club. En wij waren daarbij. Geniet u vooral mee.

De Goodwood Revival in september is een begrip voor elke racefanaat. Toch heeft Lord March (foto) dit jaar een oude traditie nieuw leven ingeblazen, waardoor er een nieuwe reden is om naar zijn achtertuin af te zakken.

Track day

Na een hiaat van 48 jaar is de Members Meeting opnieuw een feit. Deze editie telt als de 72ste en je moet ze bekijken als een mini-Revival met deels dezelfde grids en ook enkele deelnemers die we alleen nu op dit circuit te zien krijgen. Het grote verschil met de Revival is het gevoel. De Revival is een echt raceweekend dat baadt in de sfeer van de fifties. Op de Members Meeting lijk je op een lokale track day beland, maar dan met topwagens waarvan je hoofd meteen begint te duizelen.

Tegenover de Revival met 250.000 bezoekers, waren er hier met moeite 30.000. Dus lekker rustig kijken naar al het prachtigs op de baan en de attracties ernaast voor wie een ticket kon bemachtigen. Want daar zit de angel. Dit weekend is enkel gereserveerd voor de Goodwood Road Racing Club (GRRC) leden. Zoals het de Britten beaamd, een aparte club binnen de Goodwood cirkels waarvoor je elk jaar lidgeld betaald zodat je eerder tickets kan bestellen en extra opties (tribunes, standen, etc…) kan bestellen voor de gebruikelijke events.

Bugatti only

Nu, dit is niet zomaar een fandag, want ook hier zie je toppiloten voluit over het circuit vliegen zoals de dag van toen. Met nieuwe grids zoals een Bugatti only race, of demo’s van jaren ’80 Formule 1 wagens en Le Mans 1970 & 80 is het spektakel gegarandeerd. De relaxe sfeer merk je ook aan de aanwezige toppiloten die deze keer niet door fans overrompeld werden voor handtekeningen. Waar anders ga je tijdens de lunch aan tafel zitten met Emanuele Pirro terwijl Tiff Needell rustig voorbij wandelt met een dienblad op zoek naar een plekje om te eten.

En wil je volgend jaar hier ook van genieten, dan ben je er aan voor de moeite. De wachtlijst voor de GRRC is tegenwoordig om en bij 3 tot 4 jaar!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Centodieci: Twee hommages voor 8 miljoen euro

Autonieuws

Audi e-tron 50 quattro: Een basismodel

Autonieuws

Renault Espace F1: Probeer vader maar te volgen

Autonieuws
Ontdek meer