Bericht: Mercedes-Benz Marco Polo – Binnenkijken bij Marco Polo

Mercedes is samen met VW èèn van de weinige grote autoconstructeurs die zelf campers commercialiseert. De Marco Polo op basis van de V-klasse is nog nieuw, terwijl we van VW binnenkort een nieuwe California verwachten.

De VW en de Mercedes delen een zelfde kenmerk. Ze blijven in grote lijnen binnen de klassieke afmetingen van het busje. Dat maakt hen veel wendbaarder, en eigenlijk nog best praktisch dankzij enkele ingenieuze ingrepen. We kijken eens binnen in de Marco Polo.

Natuurlijk, je moet bereid zijn de gevraagde som op te hoesten. Die is zowel bij VW als bij Mercedes indrukwekkend hoog. Maar ook de afwerking staat op niveau. Led-lampjes geven de Mercedes cachet, zowel in het slaapcompartiment boven als in de leefruimte beneden. Het bed boven meet 2,05 meter bij 1,13 meter. Terwijl je onderaan de banken bijeen kan brengen voor een bed van 2,03 meter bij 1,13 meter. Je kan er dus met vier slapen, maar dat noemen we dan maar best ‚gezellig’.

Luifel

Mercedes heeft nog een ‚Activity’ reeks aan het Marco Polo-gamma toegevoegd, met fietsrek achteraan. In optie kan je over een luifel beschikken, kwestie van optimaal te kunnen genieten van de zonsondergang, met een gekoelde Chardonnay uit de frigo. Mercedes stelt vier motorkeuzes voor, van de 1.6 turbodiesel met 88 pk tot de 190 pk krachtige 2.1 turbodiesel. Die laatste kan ook vierwielaandrijving krijgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Lotus Evija: Grens ligt nu op 2.000 pk

Autonieuws

Autosalon van Frankfurt: Ongezien aantal afzeggingen

Autonieuws

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

Autonieuws
Ontdek meer