Bericht: Peugeot op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 4 – De SUV-trend volgen

Peugeot houdt het midden tussen een monovolume en een SUV met de nieuwe 3008 en 5008. De grootste van de twee wordt in primeur aan het Belgische publiek voorgesteld op de Heizel.

De functionaliteit en de moduleerbaarheid van een monovolume in het jasje van een SUV. Heeft Peugeot met de nieuwe 5008 het geheime recept gevonden om iedereen tevreden te stellen ? Het lijkt wel zo. Het Franse merk stelt deze nieuwe, veelzijdige gezinswagen met afzonderlijke, opklapbare stoelen op de tweede en derde zetelrij voor als Belgische première op het Autosalon.

5008

Aan boord vindt de bestuurder dezelfde zuivere en technologische sfeer terug als in de nieuwe 3008, de andere ster op de Peugeot-stand. De 5008 deelt eveneens de benzine- en dieselmotoren, waaronder de sublieme 1.2 driecilinder met 130 pk, met zijn kleinere broer. De 2008, de benjamin van de SUV-familie bij Peugeot, kreeg dan weer een lichte facelift en pakt nu ook uit met een fraaie GT Line uitvoering.

Fractal

Peugeot kan verder rekenen op de 308 GTI, met naar keuze 250 of 270 pk onder de mororkap, om de aandacht op zijn berlines te vestigen. De Franse constructeur gooit verder ook de verleidelijke Fractal conceptwagen in de strijd om volk naar zijn stand te lokken. Met zijn 13 luidsprekers en woofers zal deze kleine, elektrische coupé-cabrio zeker niet onopgemerkt blijven!

Traveller

En aangezien het ook een salon voor lichte bedrijfsvoertuigen en vrijtijdsvoertuigen is, wil Peugeot graag zijn rol van voortrekker van de ‘ludospace’ in de verf zetten met de jongste editie van de Partner in de bestelwagenversie en de gezinsvariant Tepee voorzien van een 7 inch tablet.

Tenslotte vervangt de nieuwe Peugeot Traveller de Expert Combi en is verkrijgbaar in drie versies - Combispace, Navette en Navette VIP – met de meest handige snufjes tot de nieuwste premium technologie, zoals sleutelloze toegang, een head-up display of verkeersbordherkenning, aan boord.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer