Bericht: Porsche 911 Speedster Concept – Feestjeeuh

Porsche viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag, één jaar na Ferrari. Waar Ferrari zichzelf trakteerde met de LaFerrari Aperta, lijkt Porsche hetzelfde van plan. De Porsche 911 Speedster Concept gaat een nieuwe Speedster voor 2019 vooraf.

Officieel heet het dat er nog een beetje twijfel is of de Porsche 911 Speedster Concept meer wordt dan een concept. Maar in de praktijk zou je wel een oen moeten zijn om dergelijke schoonheid onbenut te laten.

De Speedsters zijn de meest mythische onder de Porsches. Er was natuurlijk de door James Dean beroemd gemaakte 550 Speedster, maar eigenlijk begint het Speedster-verhaal al bij de 356. De Speedsters zijn te herkennen aan hun lagere voorruit, met slechts een lapje stof als excuus voor een dak om toch maar zoveel mogelijk kilo’s uit te sparen.

Carrera 4-koets, GT3-motor

Dat is ook in de nieuwe 911 Speedster Concept het geval. De fel uitgewerkte individuele rolbeugels zijn een signatuur voor de 911 Speedster-lijn, en zijn ook hier weerhouden. De Speedster Concept neemt de brede carrosserie van de 911 Carrera 4 cabrio over, in combinatie met de wieltreinen van de 911 GT3. De flat-six uit de turbo mag zingen tot 9.000 opm, en bereikt 500 pk. Dat zijn overigens ook net de specificaties uit de GT3.

Kruis

Het zou leuk zijn mochten de heerlijke retro-zijspiegels het uitzingen tot in de showroom, maar dat is verre van zeker. Nog zo’n grappig detail is het kruis dat in de lichtblokken is verwerkt. Dat verwijst naar de oorspronkelijke plakkers die in amateurraces over de koplampen werden gekleefd om te vermijden dat bij een crash het glas alle kanten op zou vliegen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Centodieci: Twee hommages voor 8 miljoen euro

Autonieuws

Audi e-tron 50 quattro: Een basismodel

Autonieuws

Renault Espace F1: Probeer vader maar te volgen

Autonieuws
Ontdek meer