Bericht: Seat Leon Cupra R – Meer in de details

Liefhebbers van ‘hot hatches’ die de verplaatsing naar het Autosalon van Frankfurt maken, kunnen we alleen maar een ommetje langs de stand van Seat aanraden. Daar is de Leon Cupra R te zien.

De Seat Leon Cupra op zich is al een sterk staaltje, met een 2.0 turbobenzine waar Seat 300 pk uit onttrekt. Wanneer Seat daar nog een R aan toevoegt, verwachten we ons aan echt spektakel. Alleen…

799 stuks

De Seat Leon Cupra R trekt weliswaar de titel van krachtigste Seat ooit in serieproductie naar zich, maar hij is maar tien pk krachtiger dan de Cupra. Wat ons een totaal van 310 pk geeft. En dat is dan nog uitsluitend in combinatie met de manuele zesversnellingsbak, de DSG6-automaat blijft bij 300 pk steken. Toch zouden de prestaties nog iets verbeterd moeten zijn, onder andere door een nieuwe specifieke uitlaatlijn en een koetswerk dat vooraan wat gewijzigd is om hogere bochtensnelheden mogelijk te maken.

Wat de Leon Cupra R vooral bijzonder maakt, is zijn aankleding, met carbon voor de bumpers, zijnschorten en de diffuser. Vooraan is hij nog agressiever, zijn velgdesign is uniek en hij beschikt over koperkleurige toetsen, een kleur die in opmars is in het autolandschap. Ook in het interieur trekt Seat de lijn van carbon en koper door.

Niets extreem dus, maar de Seat Leon Cupra R krijgt wel potentieel voor verzamelaars want de productie blijft beperkt tot 799 stuks. Eind 2017 wordt hij gelanceerd, maar de prijs is nog onbekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer