Bericht: Toyota op het Salon van Brussel 2017 – Paleis 9 – C-HR zorgt voor sexappeal

Op de Toyota-stand is de knappe C-HR de absolute blikvanger, met daarnaast nog heel wat ander leuk nieuws, waaronder de plug-in-hybride versie van de Prius.

Toyota is het hybride automerk bij uitstek en dus lag het voor de hand dat ook de nieuwe C-HR meteen zo’n aandrijving zou krijgen die een benzinemotor met een elektromotor combineert. Deze compacte SUV is echt nieuw in het gamma en valt vooral op met zijn trendy verschijning die wat kleur brengt in het toch wat grijze aanbod van het Japanse merk. Onder het sexy koetswerk van de C-HR zit naar keuze de 1.8 VVT-i hybride aandrijving bekend van de Prius of een 1,2 liter-turbobenzine met 116 pk die ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar is.

Prius plug-in

Ander hybride nieuws levert de nieuwe plug-in-versie van de Prius, die aan de stekker herladen kan worden en tot 63 km volledig elektrisch kan rijden. Deze variant onderscheidt zich ook door een aparte look met een gunstigere stroomlijn.

Verder kan je op de Toyota-stand nog kennismaken met de recente updates van de sportieve GT86 en de Hilux pick-up met verbeterde terreincapaciteiten, en de nieuwe Proace (bestelwagen) en Proace Verso (monovolume) die verwant zijn de zustermodellen van de PSA groep (Citroën SpaceTourer en Peugeot Traveller). En dan is er natuurlijk nog de Mirai, die momenteel nog steeds één van de enige waterstofauto’s op de markt is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer