Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Brick To The Future: Lego bouwt iconische DeLorean-tijdmachine

De volgende legendarische Lego-filmauto is klaar: de DeLorean uit ‘Back To The Future’ kan vanaf april de jouwe zijn.

Te duur, te weinig vermogen en te veel kwaliteitsproblemen: de DeLorean DMC-12 was ondanks zijn spectaculaire vleugeldeuren gedoemd om in de vergetelheid te belanden. Dat de Amerikaanse sportwagen toch een plek in ons collectieve geheugen verwierf, heeft hij te danken aan zijn glansrol in de legendarische filmreeks Back To The Future.

Lego DeLorean DMC-12 (Back To The Future) 3 modellen

Dat is ook de Deense speelgoedfabrikant Lego niet ontgaan. Zij brengen de DeLorean in blokjesvorm tot leven, waarbij je als ambitieuze bouwer kunt kiezen uit de rijdende tijdmachine uit de eerste, de tweede of de derde Back To The Future-film. Een flux capacitor en minifiguurtjes van Doc Brown en Marty McFly zijn inbegrepen, de mogelijkheid om effectief door de tijd te reizen jammer genoeg niet.

Lego DeLorean DMC-12 (Back To The Future) voorkant doos

De Lego-versie van de DeLorean bestaat in totaal uit 1.872 blokjes en is 35,5 centimeter lang en 19 centimeter breed. Vanaf 1 april is hij verkrijgbaar in de winkel, met een winkelprijs van 169,99 euro.

Lego DeLorean DMC-12 (Back To The Future) achterkant doos

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mini Cooper Electric (2023) banner

Video: bekijk de nieuwe Mini Cooper Electric van dichterbij (2023)

Autonieuws
VW Tiguan (2023) banner

Nieuw: Volkswagen Tiguan, met en zonder stekker (2023)

Autonieuws
Volvo diesel (2023) banner

Volvo zwaait dieselmotor volgend jaar finaal uit

Autonieuws
Ontdek meer