Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Fiat New 500 3+1: een deurtje extra

Om de kleine elektrische 500 iets praktischer te maken, voorziet Fiat zijn New 500 van een extra deurtje aan de passagierskant. Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om het gamma van zijn volledig elektrische stadsauto uit te breiden.

Amper enkele maanden geleden haalde Fiat het doek van zijn gloednieuwe 500. De New 500 is anders vergeleken met zijn voorganger: hij heeft een volledig elektrische aandrijflijn. Vandaag breidt Fiat het gamma van zijn nieuwe stadsauto uit met drie nieuwe uitrustingsversies en een specifieke vierdeurs.

AS24 Fiat deuren

3+1

Om zijn nieuwe stadsauto praktischer te maken, monteert Fiat een extra deur. De New 500 heeft dus voortaan vier plaatsen en vier deuren. Maar de Italianen doen het iets anders. De extra deur bevindt zich namelijk aan de passagierskant en gaat ‘omgekeerd’ open. In totaal komt er amper 30 kilogram bij het gewicht van de auto bij, en het maakt de toegang tot de achterbank makkelijker. Praktisch voor jonge ouders die hun kroost op de achterbank vast moeten gespen.

AS24 Fiat interieur

Instap, midden en top

Met de komst van het nieuwe model profiteert Fiat ervan om zijn gamma uit te breiden. De exclusieve lanceringsversie heette “La Prima”, maar de New 500 is er voortaan in drie versies. @ACTION is de instapversie. Die krijgt een kleinere motor van 70 kW (95 pk) en een batterij van 23,8 kWh, goed voor een WLTP-rijbereik van 180 kilometer. Het maximale laadvermogen is eveneens beperkt tot 50 kW.

AS24 Fiat overzicht

Daarboven zien we de @PASSION. Die krijgt een motor van 118 pk en batterij van 42 kWh, goed voor een rijbereik van 320 kilometer. Hij kan snelladen aan 85 kW waardoor de batterij tot 80 procent wordt volgeladen in 35 minuten. De topversie heet tot slot @ICON en krijgt een meer gestileerd jasje. Hij krijgt onder meer het nieuwe infotainmentsysteem met touchscreen van 10,25 duim, handenvrij openen en starten, 16-duimsvelgen en een dashboard in koetswerkkleur.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Morgan 3 Wheeler P101: tijdelijk afscheidscadeau?

Autonieuws

Bugatti Chiron Sport “Les Légendes du Ciel”: hommage aan het verleden

Autonieuws

Porsche Taycan breekt driftrecord

Autonieuws
Ontdek meer