Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ford Mustang Fastback 1968 ‘Bullitt’: 3,7 miljoen dollar

Dit is sinds 13 januari de duurste Ford Mustang ooit. Veilinghuis Mecum verkocht deze originele filmauto uit Steve McQueens’ ‘Bullitt’ voor 3,7 miljoen dollar.

Toen de hamer van de veilingmeester viel, kan Sean Kiernan best een prevelgebedje richting zijn vader in de hemel hebben gestuurd. Die overleed in 2014, maar had in 1974 de zaak van zijn leven gedaan. Toen werd hij voor 3.400 dollar de derde eigenaar van een groene Ford Mustang Fastback uit 1968. Bijzonderheid? Dit was één van de twee groene Mustangs die gebruikt werden voor de film ‘Bullitt’ met Steve McQueen in de hoofdrol. Het is te zeggen: eigenlijk is de hoofdrol weggelegd voor de Mustang, die gedurende meer dan 10 minuten schitterde in een achtervolgingsduel met een zwarte Dodge Charger. Filmgeschiedenis voor autofielen.

Niet te koop, zelfs niet voor McQueen

Robert Kiernan, net als McQueen in de film een politieman, is verliefd op zijn Bullitt. Die heeft 64.000 mijl op de teller wanneer hij hem koopt. De groene Mustang dient voor het familievervoer. Vrij vroeg krijgt hij vragen van geïnteresseerden die komen smeken om hen de Bullitt-Mustang te verkopen. Zelfs wanneer Steve McQueen vraagt of hij de auto mag terugkopen waarmee hij in de film – zijn film – reed, krijgt hij een ‘njet’.

steve-mcqueen-avait-conduit-cette-voiture-verte-restee-celebre-dans-le-film-quot-bullitt-quot-photo-mecum-auctions-1578930526

In 1980 gaat de Mustang door zijn koppeling en wordt hij in de garage geparkeerd om eens te worden hersteld. Telkens de familie verhuist, verhuist Bullitt mee van schuur naar schuur. In 2001 beslissen vader en zoon Kiernan om eindelijk de auto te restaureren. Maar wanneer de diagnose valt dat Robert Kiernan de ziekte van Parkinson heeft, krijgen andere besognes de bovenhand. Uiteindelijk zal Sean Kiernan pas na de dood van zijn vader in 2014 de mechanische restauratie van de Mustang voltooien. Aan de carrosserie is niet geraakt.

sorti-en-1968-le-film-comporte-notamment-une-longue-course-poursuite-dans-les-rues-de-san-francisco-photo-mecum-auctions-1578930526

We hebben u het verhaal van deze Bullitt Mustang twee jaar geleden al verteld. Toen leek Sean nog vastberaden om de auto in de familie te houden. Enkele verschijningen in de media leken te volstaan voor hem, en Ford zag er de gedroomde publiciteit in voor de lancering van zijn nieuwe Bullitt Mustang. Maar nu vond Kiernan blijkbaar de tijd gekomen om de auto van zijn vader naar een nieuwe liefhebber te laten gaan.

gallery-0044-04-1578686222

Maal duizend

3,7 miljoen dollar. Dat is het bedrag dat die liefhebber overhad om de originele Bullitt Mustang in zijn garage te mogen parkeren. Dat maakt hem op slag ook de duurste Mustang ooit verkocht. Hij overtroeft de Ford Mustang Shelby GT500 uit 1967 die op een veiling in 2019 2,2 miljoen dollar opleverde. Ook hier was Mecum het veilinghuis overigens. Kort gesteld: de investering van vader Kiernan is nu dus duizend keer in waarde gestegen. Ook al was de prijs destijds vast niet van belang, de Bullitt Mustang is duidelijk een goede investering gebleken.

la-mustang-etait-restee-au-garage-jusqu-a-ce-que-sean-kiernan-la-repare-et-se-mette-a-l-exposer-apres-la-mort-de-son-pere-en-2014-photo-mecum-auctions-1578930526

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Volkswagen koopt (hopelijk) CO2-boetes af via MG

Autonieuws

Lexus frist LS limousine op

Autonieuws

Peugeot keert terug naar Le Mans

Autonieuws
Ontdek meer