Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Nieuwe Honda HR-V switcht naar hybride (2021)

Op het salon van Shanghai heeft Honda de nieuwe generatie van zijn compacte HR-V laten zien. Die krijgt nieuwe looks en een hybride aandrijflijn.

Net als alle andere automerken schakelt Honda ook langzaam maar zeker over op elektrificatie. Naast de kleine Honda E als elektrisch model is er een heel gamma hybrides, waaronder de nieuwe Jazz en de CR-V. Nu voegt ook de kleine HR-V zich aan dat lijstje toe.

AS24 Honda statisch achter

Nieuwe looks

De vorige generatie gebruikte scherpe vormen en dynamische lijnen, maar de nieuwe HR-V rondt die vormen af dankzij inspiratie uit de retrolooks van de kleine E. Volgens Honda haalde de HR-V zelfs inspiratie bij de modieuze SUV-coupés. Gelukkig blijft de praktische en pragmatische kant bij de Japanners overeind, en beschikt hij dus nog steeds over vijf deuren inclusief kofferklep.

In het interieur duiken er heel wat stijlelementen op van de kleine Jazz. Geen grote touchscreens zoals in de E, maar een horizontaal dashboard met een tabletvormig touchscreen van 9 duim. De nieuwe HR-V krijgt eveneens de “Magic Seats” met wegklappend zitgedeelte als praktische toets.

AS24 Honda interieur

Stroomstoot

Onder de motorkap gebruikt deze nieuwe HR-V de hybridetechnologie die Honda “e:HEV” noemt. Die bestaat uit twee compacte elektromotoren, verbonden met een 1,5 liter grote benzinemotor. Het geheel is goed voor 131 pk en 253 Nm. En net zoals de andere hybride aandrijflijnen van Honda kan de benzinemotor gebruikt worden als generator voor de batterij of om de wielen rechtstreeks aan te drijven bij hogere snelheden. De nieuwe HR-V komt eind dit jaar naar ons.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Abarth 1000 SP: uniek eerbetoon aan het origineel

Autonieuws

Elektrische auto’s goedkoper dan benzine? Ten laatste in 2027

Autonieuws

Mercedes mikt op elektrische ludospace met Concept EQT

Autonieuws
Ontdek meer