Presentatie: Porsche Cayenne GTS – Porsche Design Edition 3

Porsche Design brengt een derde exclusieve Porsche op de markt. Ditmaal is het de Cayenne. De Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 wordt gekenmerkt door de typische handtekening van Porsche Design.

De zwarte kleurstelling, de exclusieve kofferset en het horloge zijn allen exclusief voorbehouden aan deze gelimiteerde SUV. Porsche Design heeft inmiddels een traditie opgebouwd als het gaat om exclusieve en gelimiteerde Porsche´s. Na de Cayman S Porsche Design Edition 1 volgde vorig jaar de Boxster S Porsche Design Edition 2. Ditmaal is het de Cayenne die een Porsche Design-behandeling heeft gekregen. De handtekening van het in Zell am See gevestigde Porsche Design is duidelijk zichtbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Lava grijs metallic lak voorzien van designstrepen op de motorkap en zijkant van de auto. Ook de 21 inch lichtmetalen wielen (SportPlus-design) zijn gespoten in de speciale exterieurkleur. Tot slot beschikt de Design Edition 3 over getinte zijruiten en is het typeplaatje ´Cayenne GTS´ op de achterzijde in zwart uitgevoerd. De S is rood gelakt.

Leer en alcantara Het interieur kent eenzelfde behandeling. Het exclusieve zwarte leer gecombineerd met alcantara overheerst voor de bekleding van de stoelen, deurpanelen en het dak. Carbon onderstreept de sportieve ambiance en in de hoofdsteunen is het Porsche-logo gedrukt. Tot slot zien we zowel op de toerenteller, de instaplijsten en op een plaatje op het dashboardkastje een typeplaatje met het productienummer.

405 pk Technisch is de Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 - zoals de naam al zegt - gebaseerd op de Cayenne GTS. Dat betekent een 4.8 liter V8 met een vermogen van 405 pk en een koppel van 500 Nm. De 0-100 km/h verloopt in 6,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 251 km/h.

Luxe accessoires Naast de Cayenne levert Porsche Design de auto volledig af met de nodige accessoires. Een volledige tassenset bestaande uit drie trolleys en een koffertje zijn speciaal bijpassend ontworpen. Ook het exclusieve horloge met daarin eveneens het productienummer van de auto is aanwezig. De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 is gelimiteerd op 1.000 exemplaren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Ontdek meer