Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Preview: Mini Hatch, nieuwe naam en ruimer rijbereik

Mini werkt volop aan een productoffensief. Dat draait rond een gloednieuw model, de volgende Countryman en de nieuwe Hatch. Die krijgt een andere naam, zijn elektrische versie meer rijbereik.

Mini heeft een stevige inkijk gegeven in zijn plannen voor de nabije toekomst. In een gesprek met het Britse Autocar vertelde BMW’s hippe dochter dat het vanaf 2024 een productoffensief plant rond drie modellen. De eerste daarvan wordt de volgende generatie Countryman, waar Mini recent nog enkele teaserfoto’s van vrijgaf. De laatste wordt de Aceman, een compacte crossover die begin 2025 wordt verwacht. De Aceman luidt bij Mini niet alleen de eerste nieuwe naam in zowat tien jaar in, maar ook het eerste volledig elektrisch model zonder equivalent met klassieke verbrandingsmotor. De nieuwe Mini mag het onder meer gaan opnemen tegen de Jeep Avenger.

Mini Hatch preview (2023) statisch, vooraanzicht

Van Hatch naar Cooper

Het speerpunt van het productoffensief wordt de nieuwe Hatch, die als driedeurs en vijfdeurs nog steeds de hoeksteen van het Mini-gamma vormt. Die verschijnt eerst als elektrische versie (alleen als driedeurs) en tegen volgende zomer als versie met klassieke verbrandingsmotoren (als driedeurs, vijfdeurs en Cabrio). Bij de nieuwe generatie hoort ook een kleine naamswijziging: de naam ‘Hatch’ wordt ingeruild voor ‘Cooper’, dat dus niet langer een vermogensversie aanduidt.

Mini Hatch preview (2023) statisch, achteraanzicht

Elektrische JCW

De nieuwe Mini Cooper krijgt een langere wielbasis en breder spoor, maar houdt er verder een zowat identieke lengte op na als de uitgaande generatie. De elektrische versie zou volgens Autocar een batterij krijgen van 40 kWh in de 184 pk sterke basisversie E, en een van 54 kWh in de 218 pk sterke topversie SE. Het officiële rijbereik zou minimaal zo’n 390 kilometer bedragen. Later zou er dan nog een John Cooper Works-versie volgen, met zo’n 250 pk aan vermogen. Tegen midden 2025 schat Mini dat 50 procent van zijn verkoop uit volledig elektrische modellen zal bestaan, zo weten de Britse collega’s tot slot.

Bron: Autocar

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ferrari Roma Spider (2023) banner

Première: Ferrari Roma Spider, de flair van de dolce vita

Autonieuws
Ford Explorer (2023) banner

Première: Ford Explorer, elektrische Amerikaan met Duitse roots (2023)

Autonieuws
Mercedes GLA & GLB (2023) banner

Vernieuwd: Mercedes-Benz GLA en GLB wat meer hybride (2023)

Autonieuws
Ontdek meer