Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Renault Mégane R.S. Ultime zwaait Mégane R.S. en Renault Sport uit

Renault brengt 1.976 stuks van de Mégane R.S. Ultime uit. Daarmee zeggen de Fransen tegelijk adieu aan de Mégane R.S. en het label Renault Sport.

Dit jaar is het over en fini met Renault Sport. De Fransen kondigden eerder al aan dat hun sportieve tak voortaan onder de noemer Alpine zou worden ondergebracht. Toch wil Renault nog een laatste eresaluut brengen aan het label dat in 1976 werd opgericht en dat de laatste jaren werd gebruikt voor hot hatches als de Clio R.S. en de Mégane R.S.

Renault Mégane RS Ultime (2023) statisch, zijaanzicht

300 pk op de voorwielen

Het resultaat is deze Renault Mégane R.S. Ultime, een tot een symbolisch aantal van 1.976 exemplaren beperkte oplage van de laatste hot hatch die Renault nog in de aanbieding heeft. De Mégane R.S. Ultime vervangt de Mégane R.S. en Mégane R.S. Trophy en is ook op die laatste gebaseerd.

Hij gebruikt dezelfde 1.8 viercilinder turbobenzine van 300 pk en 420 Nm, en koppelt die aan een EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling om via een torsendifferentieel de voorwielen aan te drijven. Ook het verlaagde Cup-chassis, de hydraulische bumpstops en de 4Control-vierwielsturing worden overgenomen, maar gematcht met Fuji Light 19-duimsvelgen en de Bridgestone-semislicks van de Mégane R.S. Trophy-R.

Renault Mégane RS Ultime (2023) statisch, achteraanzicht

Eigen aankleding

Een eigen aankleding mag tot slot niet ontbreken. De Mégane R.S. Ultime combineert zwarte accenten voor de logo’s, deurgrepen, ruitomlijsting, velgen, diffusor en spoilerlip met een matzwarte striping en een van de vier mogelijke koetswerkkleuren: Star Black, Pearl White, Sirius Yellow en Tonic Orange. Binnenin krijg je standaard Recaro-kuipzetels in zwart alcantara en een genummerd plaatje met handtekening van Laurent Hurgon, de testrijder die met de Mégane R.S. recordtijden neerzette op onder meer de Nürburgring.

Renault Mégane RS Ultime (2023) interieur

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

AC Schnitzer BMW M3 Touring (2023) banner

BMW M3 Touring krijgt 610 pk van AC Schnitzer

Autonieuws
Range Rover Velar facelift 2023

Range Rover Velar gaat met facelift grotere modellen achterna

Autonieuws
Skoda Enyaq RS iV ijsdrift record

Skoda Enyaq RS iV haalt twee wereldrecords binnen... op ijs

Autonieuws
Ontdek meer