Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Video: Sony rijdt vanuit Japan met auto in Duitsland

Wat denk je dat er gebeurt wanneer Sony een auto maakt? Juist: dan verbinden ze hem met een Playstation-stuurtje en besturen ze hem van de andere kant van de wereld.

Sony heeft zijn eerste twee auto’s klaar. De Vision-S 01 en Vision-S 02 staan voorlopig nog in hun kinderschoenen, maar de preproductiemodellen kunnen wel al rijden. Dat moet de ontwikkelaars bij Sony – ook bekend om zijn Playstation-consoles – aan het denken gezet hebben. Getuige deze Vision-S 01, die vanop afstand bestuurd wordt langs iets wat lijkt op een Playstation-accessoire.

9.363 kilometer afstand

De bestuurder van de auto zit namelijk niet in de auto maar wel 9.363 kilometer ver weg. Vanuit Sony’s hoofdkantoor in Tokyo wordt de auto over een testcircuit in Duitsland geleid aan snelheden tot 61 km/u. Intussen wordt de inzittende van de bestuurdersstoel herleid tot een passagier met de handjes in de lucht. Sony werkte voor deze stunt samen met Vodafone, die de 5G-verbinding tot stand bracht tussen de auto en de bediening.

Binnenkort zonder Playstation-stuur

Het doel van de test was dan ook niet zozeer om te tonen wat Sony’s auto kan, maar wel om te onderzoeken hoeveel data en beeldmateriaal er op draadloze wijze overgebracht kan worden via 5G. Het idee om daarvoor iemand de Vision-S 01 op afstand te laten besturen was gewoon mooi meegenomen. De fabrikant werkt trouwens aan autonome technologie voor zijn twee toekomstige modellen, waarbij de bestuurder zich dus met andere zaken zou mogen bezighouden terwijl de auto het rijden voor zijn rekening neemt. Dan heb je zelfs geen Playstation-stuurtje meer nodig.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Crisis, waar? Luxemerken breken verkooprecords in 2021

Autonieuws

Subaru Forester krijgt welverdiende facelift

Autonieuws

Skoda Enyaq Coupé iV: dit weten we al

Autonieuws
Ontdek meer