Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Volkswagen I.D.4: Je volgende Tiguan is elektrisch

Een elektro-offensief met maar 1 auto in de range? Dat getuigt natuurlijk niet van geloof. Kort na de elektrische I.D.3 lanceert Volkswagen daarom de I.D.4. Zoals een Tiguan… maar dan full EV!

Bij de overgang naar elektrificatie heb je als automerk twee keuzes. Zo kan je bestaande modellen omvormen naar volledig elektrische modellen - denk maar aan de Renault Twingo ZE - of je kan een volledig nieuwe familie van EV’s creëren. Volkswagen kiest voor dat tweede pad. Die I.D.-familie heeft een nieuw lid. Want na de I.D.3 is er nu de I.D.4.

Minimalistisch

Was de I.D.3 nog een hatchback die in de line-up staat als volledig elektrisch broertje voor de Golf, dan is de I.D.4 het elektrisch alternatief voor de Tiguan. Opmerkelijk daarbij is dat deze I.D.4 met zowat dezelfde proporties als de Tiguan pronkt maar wel schermt met een stuk meer binnenruimte. Met dank aan de cabine die een stuk groter kan zijn dankzij het ontbreken van een grote verbrandingsmotor voorin.

Volkswagen I.D.4 2020

Kortom: het is ruim zitten in deze I.D.4, zowel voor als achteraan. Vertoeven doe je alvast in een minimalistisch interieur. Niet zo strak als in een Tesla Model Y (lees: 1 tablet is all you get) maar wel opvallend sereen. Dat komt omdat de designers meer vrijheden krijgen door het ontbreken van een middentunnel voor een differentieel. Ook niet onbelangrijk: de koffer meet 543 liter. Daarmee is die wel een serieuze grob kleiner dan die van de Tiguan (615l). Al heeft dat volgens ons vooral te maken met de meer gestroomlijnde achterkant van deze I.D.4. Je geeft dus wat kofferruimte af om meer range te hebben.

Tot 520 km

Hoe het juist zit met die range? Wel, je kan tot 520 kilometer ver met deze I.D.4. Al moet je dan wel opteren voor de variant met 77 kWh en een elektromotor op de achteras van 204 pk. Daaronder staat een versie met 175 pk die dezelfde accu van 77 kWh gebruikt. Nog wat lager op de ladder komen we een accu van 52 kWh tegen die gekoppeld kan worden aan een elektromotor van 148 of 170 pk. Aan keuze alvast geen gebrek.

Volkswagen I.D.4 2020

Qua laadoplossing voorziet Volkswagen driefasig laden. Daardoor kan je in principe dus aan 11 kW per uur gaan opladen thuis - mits aangepaste infrastructuur. Bij een snellader slikt de I.D.4 tot 80% maximaal 124 kW per uur. Saillant detail: om die snelheid te halen aan de snellader zal je wel moeten bijbetalen. Dit najaar zou de I.D.4 zijn weg naar de eerste klanten vinden in Europa.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Mustang Mach 1: Amerikaanse krachtpatser komt naar Europa

Autonieuws

Volkswagen Golf GTI Clubsport rijdt kloof naar Golf R dicht

Autonieuws

Audi Q8 TFSI e: SUV-coupé met stekker (2020)

Autonieuws
Ontdek meer