Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Lotus op Autosalon Brussel – Paleis 12 – Speeltje voor circuit gezocht?

Zoals alle sportwagenmerken kan je Lotus vinden in Paleis 12. Lotus zal er om de aandacht moeten bikkelen, maar kiest resoluut voor echte racewagens met een nummerplaat om de kijkers te lokken.

De Lotus-stand belooft goed bevolkt te zijn. Het kleine sportwagenmerk dat al sinds zijn oorsprong jaagt op overtollige kilo’s, laat de Evora S Sports Racer zien, net als de Exige S en de Exige S Roadster. Ook is er een Elise S Club Racer, maar de grote nieuwigheid is nog radicaler.

Elise S Cup R

De Lotus Elise S Cup R is ontworpen om uit te groeien tot de schrik van de circuitdagen. Hij is de snelste Elise ooit en is een doorontwikkeling van de Elise S Club Racer. De Cup R is niet gehomologeerd voor de openbare weg. Met een 1.8 motor met 220 pk en 250 Nm, met aangepaste competitie sturingsoftware, met een met 5 kilogram verlaagd gewicht en met aerodynamische aanpassingen is de Cup R volgens Lotus op een circuit van 5 kilometer lang 4 seconden sneller dan de Club Racer.

Verder hopen we bij Lotus wat zicht te krijgen op de langetermijnplannen onder de nieuwe eigenaar. We houden u op de hoogte.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Test: Lotus Elise S – Pure schoonheid

Autotests · Lotus

Eerste contact: Lotus Elise – Pure passie

Autotests · Lotus
Ontdek meer