Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Peugeot – Patio – Alle ogen gericht op 2008 Concept en 208 GTi

Peugeot pakt uit met drie Belgische primeurs. De meest in het oog springende is zonder twijfel de 2008 Concept in zijn fluo-gele verpakking waar je onmogelijk naast kan kijken.

Deze concept car is de voorloper van een kleine crossover die de Franse constructeur later op het jaar wereldwijd zal lanceren. Naar het voorbeeld van Ford, trekt ook Peugeot hier de kaart van ‘downsizing’ met een 1.2 driecilinder benzinemotor met 110 pk. De Peugeot 208 GTi is van een ander kaliber. Met dit model legt het ‘Leeuwenmerk’ de link naar het roemruchte verleden van de 205 GTi door een wagen aan te bieden die merkelijk lichter en sportiever is dan 207 RC. Met de 200 pk sterke 1.6 THP onder de motorkap legt de 208 GTi een zeer gunstige gewicht-vermogensverhouding van 5,6 kg/pk voor. De eerste gelukkige kopers ontvangen hun wagen in april 2013.

Nog steeds in de sportieve sfeer stelt Peugeot ook de restyling van de verleidelijke RCZ voor. De mooie lijn van deze waarachtige concept car voor elke dag hoefde nochtans niet zwaar bijgewerkt te worden. Vandaar dat de wijzigingen zich bijna beperken tot een nieuwe snuit.

In de patio legt Peugeot eveneens de nadruk op zijn hybride modellen, 508 Hybrid4 of RXH en 3008 Hybrid4. Zoals het nu eenmaal hoort in de onpare jaren, zal het Franse merk ook zijn uitgebreid gamma bedrijfswagens promoten, met onder meer de elektrische versie van de nieuwe Partner.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Peugeot

Klik hier en zoek uw occasie Peugeot tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Peugeot, en een selectie van tweedehandse Peugeot’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Peugeot 308 SW Hybrid (2022) banner

Peugeot 308 SW Hybrid 180: stijlvolle plug-in met koffer

Autotests · Peugeot
Peugeot 308 Review 2021

Peugeot 308: als goede wijn (2021)

Autotests · Peugeot
AS24 Peugeot banner

Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered: nieuwe richting

Autotests · Peugeot
Ontdek meer