Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Special: Seat – Paleis 9 – Olé, olé voor Leon en Toledo

Seat pakt op zijn stand uit met twee Belgische premières: Leon en Toledo.

Als onderdeel van de VW-groep kan Seat natuurlijk naar hartelust profiteren van de laatste technologische ontwikkelingen binnen het concern. Het nadeel is echter dat de modellen van de verschillende merken meer en meer op elkaar gaan lijken. Gelukkig slaagt Seat er nog steeds in een beetje zuiderse flair in zijn gamma te brengen, zoals nu weer blijkt met de nieuwe Leon en Toledo, waarmee het Belgische publiek in Brussel kan kennismaken.

De nieuwe Leon deelt zijn technische basis met de eveneens vernieuwde Audi A3 en VW Golf. Dat is op zich een prima referentie en met een typisch Seat-sausje er overheen blijft dit model zeker een kernwaarde in het gamma. De Leon is iets compacter dan het vorige model, maar biedt wel meer interieur- en laadruimte, zodat zijn functionaliteit er weer op vooruit gaat. De lancering gaat van start met de gebruikelijke vijfdeurs, maar deze generatie krijgt er weldra ook een ST break en SC driedeurscoupé bij om nog beter gewapend tegen de concurrentie te zijn.

Met de nieuwe Toledo gaat Seat even terug in de tijd. De Spanjaarden grijpen namelijk terug naar een klassieker berline-concept, na de monovolume trekken van de vorige generatie. De Toledo wordt zo een drievolumer met aparte koffer met achterklep. Natuurlijk niet toevallig een gelijkaardig concept als de nieuwe Rapid van zustermerk Skoda, die op de aankleding en logo’s na identiek is. Misschien ontbreekt het de Toledo wat aan sexappeal, maar als het op interieurruimte en laadcapaciteit aankomt is hij zeker de beste klas van de klas.

Naast deze nieuwkomers, showt Seat op de stand eveneens zijn polyvalentere modellen, zoals de ST breakversies van de Ibiza en de Exeo en de monovolumes Altea XL en Alhambra.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Seat

Klik hier en zoek uw occasie Seat tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Seat, en een selectie van tweedehandse Seat’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Test: Seat Arona TGI – Ster in wording

Autotests · SEAT

Test: Cupra Ateca – Volgende keer beter

Autotests · SEAT

Test: Seat Leon Cupra R – Bijna de allerbeste

Autotests · SEAT
Ontdek meer