Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
buick-l.jpg

Buick

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Buick positioneert zich als aanbieder in de hogere middenklasseHet tot het Amerikaanse General Motors (GM) concern horende merk Buick, concentreerde zich in de VS lange tijd op de hogere middenklasse met de bouw van grote sedans, combi’s, coupés en cabriolets. Hier kwam langzaam een einde aan toen aanbieders uit Japan en Duitsland concurrentie begonnen te vormen voor Buick en de modellen uit Amerikaanse productie vanwege het stijgen van de olieprijzen aan populariteit verloren. Als gevolg van deze ontwikkelingen breidde Buick zijn modelpalet nu met modellen uit lagere klassen uit en bood vanaf de jaren ’70 ook kleinere voertuigen aan. Later kwamen daar nog Sport Utility Vehicles (SUV’s) en een MPV bij. Buicks werden in eerste instantie voor de thuismarkt geproduceerd, maar belandden als importauto’s eveneens in Europa. Tot het jaar 1996 produceerde de Duitse GM-dochter Opel modellen van Buick voor de Europese markten. Omgekeerd verkocht GM auto’s zoals de sportcoupé Opel GT in de VS onder de merknaam Buick en ook later werden er Opel-modellen onder het Buick-label op de Amerikaanse markt gebracht. Opgericht in 1903 gold Buick als het oudste automerk van de VS.

De topklasse van Buick

De sedanseries van Buick werden meer dan een halve eeuw lang gekenmerkt door een grote continuïteit. Nog tot in de jaren ’90 had de fabrikant sedans in de collectie onder namen die reeds in de jaren ’40 gebruikt waren. Vele decennia lang was de tot 1998 gebouwde coupé Buick Riviera het sportieve vlaggenschip van de Amerikanen. Bij de sedans representeerde de Buick Electra, de opvolger van de tot 1958 gebouwde Buick Roadmaster, het meest luxe model van de GM-dochter. De Buick Electra bleef van 1959 tot 1990 in de collectie en werd ook als combi, coupé en cabriolet op basis van GM-platforms geproduceerd. Zijn opvolger werd de Buick Park Avenue, die in 2005 uit de collectie werd genomen en door het hogere middenklassemodel Buick Lucerne vervangen werd.

De middenklasse van Buick

De van 1959 tot 2005 gebouwde Buick LeSabre was in de middenklasse lange tijd het instapmodel van het merk. Ook hierbij bood de fabrikant naast de sedans het complete carrosserieprogramma met combi, coupé en cabriolet aan. In de twee laatste varianten werd bovendien de Buick Regal aangeboden, die als sedan tot 2004 van de band rolde. In het jaar 2010 verscheen er een nieuwe oplage van de Buick Regal, toen GM de Opel Insignia in de VS onder de hier sinds lange tijd ingevoerde naam Regal op de markt bracht. De middenklasse-collectie werd gecompleteerd door de Buick Skylark en de sinds 2004 geproduceerde sedan Buick LaCrosse, die de Buick Century opvolgde. Voor het jaar 2011 kondigde Buick het compacte model Verano aan, dat op de Opel Astra gebaseerd was.

Sportauto‘s, SUV’s en MPV’s van Buick

Naast de sportieve grote coupé uit de serie Riviera plaatsten de Amerikanen in 1988 een kleinere sportcoupé in hun collectie, die als Buick Reatta in de handel kwam. Van deze tot 1991 geproduceerde serie werden eveneens cabrioletversies gebouwd. Met de Buick Rendezvous en de Buick Rainier maakte de fabrikant vervolgens ook zijn entree op de SUV-markt. En in 2007 werd opvolger Buick Enclave gepresenteerd. De enige MPV van het merk was de van 2005 tot 2008 gebouwde Buick Terraza.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen