Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Citroen XM te koop: tweedehands en nieuw

Citroen XM

De hoekige Citroën XM, de opvolger van de CX, oogstte tijdens zijn introductie in 1989 grote bewondering. De heldere, toen nog futuristisch ogende lijnvorming weerspiegelde het verschijningsbeeld van het handelsmerk Citroën voor de komende jaren. De XM werd gebouwd als sedan met hatchback of als stationwagon, waarbij de sedan beschikte over een laadvolume van 455 liter dat zich, door het omklappen van de achterbank, liet vergroten tot ongeveer 1.460 liter en de stationwagon kon rekenen op een laadvolume van 750 tot 1,960 liter. Ook in het interieur was nergens plaatsgebrek, wat betreft beenruimte deed de XM in ieder geval niet onder voor een ruime BMW 7-serie.

De XM bezat ook al de voor Citroën karakteristieke hydropneumatische vering met automatische niveauregeling. In 1994 werd de XM herzien en werden een aantal gebreken verholpen. De XM had benzine- of dieselmotoren: tot de benzine-uitvoeringen behoorde de 2,0 i met 121 pk (achteraf getuned tot 132 pk). Later werd ook een turbo-benzinemotor aangeboden met 141 resp. 147 pk die meer kracht genereerde. Daarnaast kon men kiezen uit een 2,9- en een 3,0 V6-cilinder met 190 resp. 167 pk.

De dieselmotoren werden opgevolgd door de 2,1 turbodiesel (109 pk) en vanaf 1994 door de sterkere 2,5 turbodiesel (129 pk). In de latere versies beschikt de Citroën XM over alle gebruikelijke snufjes van een moderne wagen: airconditioning, elektrische raambediening, front- en zijairbags enzovoorts. Met het einde van de productie in het jaar 2000 was zijn opvolger, de C6, aan de beurt.

Beoordelingen voor Citroen XM

5 Beoordelingen

4,2

Technische gegevens van de Citroen XM

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens