Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ferrari 360 te koop: tweedehands en nieuw

Ferrari 360

Ferrari 360

Met de F355 maakte Ferrari een einde aan een periode van minder succesvolle modellen. Toen in 1999 zijn opvolger werd gepresenteerd waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Gelukkig werd er aan die verwachtingen voldaan en kwam er met de Ferrari 360 weer een volbloed raspaard uit Maranello. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Tweedehands volbloed

De coupé met de naam Modena, vernoemd naar de geboorteplaats van Enzo Ferrari, liet de concurrentie verbleken en bevestigde nogmaals dat Ferrari terug was aan de top.

360 Modena, Spyder of CS?

Het door Pininfarina ontworpen koetswerk werd door veel kenners en liefhebbers gewaardeerd. Dit bleek ook uit de verkoopcijfers, want de 360 verkocht bijzonder goed. Deze cijfers schoten nog verder omhoog toen 2 jaar later de spyder werd geïntroduceerd.

Wie op zoek is naar een tweedehands auto en zijn zinnen op een Ferrari heeft gezet, heeft dus voor zowel de coupé als de spyder keuze uit een voor Ferrari begrippen ruim aanbod. Voor wie de Ferrari 360 te tam vond, ontwikkelde men de Challenge Stradale. Met meer pk's, minder gewicht en de allernieuwste technische snufjes aan boord, was dit het beste wat Ferrari op dat moment te bieden had. Deze zeldzame vogel is road legal, maar voelt zich eigenlijk het beste thuis op een circuit.

Specificaties

De 360 Ferrari wordt aangedreven door een achterin geplaatste 3.6 liter V8 die goed is voor 400 pk. Dit in combinatie met het relatief lage gewicht van 1290 kilo, zorgt voor een 0-100 sprint in 4,3 seconden. De topsnelheid van de coupé is 295 km/u en de spyder stopt rond de 280 met accelereren. Hoewel er een handbak beschikbaar was, kozen veel kopers voor de semi-automaat met schakelflippers aan het stuur, modelnaam F1. Deze uit de Formule 1 afkomstige automaat schakelde zo snel, dat hij sneller was dan de handgeschakelde versie. Om al deze snelheid te beteugelen kon er gekozen worden voor keramische remschijven.

Technische gegevens van de Ferrari 360

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens