Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ferrari FF te koop: tweedehands en nieuw

Ferrari FF

Ferrari FF

De Ferrari FF staat vanaf 2011 voor een nieuw design en nieuwe aandrijftechniek

Ook al speelden vierzitter coupés bij de Italiaanse sportautofabrikant Ferrari traditioneel een minder grote rol dan bij concurrent Maserati, Gran Turismo?s waren sinds de presentatie van de Ferrari 365 GT toch regelmatig present in de collectie van de producent uit Maranello. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Na een korte onderbreking begin jaren ?90 presenteerden de Italianen met de serie Ferrari 456 een gemoderniseerde versie van hun 2-2 zitter coupés. Hun design was nog tot aan de komst van de Ferrari 612 Scaglietti bepalend voor de GT-coupés. Toen de productie van de Scaglietti in 2011 werd beëindigd, gaf de fabrikant zijn Gran Turismo?s echter compleet nieuwe accenten. De in 2011 onder de naam Ferrari FF op de markt gebrachte vierzitter bracht meteen twee belangrijke vernieuwingen met zich mee: de carrosserievorm was gewijzigd en wat betreft de aandrijftechniek maakten de Italianen voor het eerst bij één van hun seriemodellen gebruik van een zelf ontwikkelde vierwielaandrijving.

Pininfarina ontwerpt de Ferrari FF als Shooting Brake

Terwijl de Gran Turismo?s uit Maranello tot nu toe de klassieke lijnen van een coupé hadden, realiseerde Ferrari?s huisdesigner Pininfarina voor de FF een coupé in Shooting Brake vorm. Het voordeel van deze constructie, die voor het eerst gebruikt werd bij Ferrari, was dat de Ferrari FF hiermee een bagageruimte met een volume van circa 450 liter ter beschikking had. Bij neergeklapte achterste zitplaatsen had de bagageruimte zelfs een volume van bijna 800 liter.

Het designconcept van de Ferrari FF

Aan de achterkant van de auto bleven alleen de ronde achterlichten uit vroegere GT-series behouden. Het vooraanzicht van de FF vertoonde weliswaar wel de bekende en karakteristieke ovale vorm van de voorganger, de ventilatieopeningen vielen echter smaller en daardoor ook eleganter uit. De extreem hoog naar boven lopende koplampen brachten sportiviteit in de vormgeving, hun verticale bouwvorm was ontleent aan de koplampen van de Ferrari 458 Italia.

De Ferrari FF beschikt over een V12-motor met 660 pk

De vierzitter coupés uit Maranello werden traditioneel met de krachtigste motoren van de constructeur uitgerust. Ook voor de FF viel de keuze op een V12-motor met een prestatievermogen van 485 kW (660 pk) en een cilinderinhoud van meer dan 6,3 liter. De prestaties van de V12-motor van de voorganger vielen daarentegen bijna bescheiden uit: de Ferrari 612 Scaglietti had een cilinderinhoud van 5,7 liter en een prestatievermogen van 397 kW (540 pk).

Vierwielaandrijving voor de Ferrari FF

Als één van de in die tijd snelste seriemodellen van de producent kon de Ferrari FF in 3,7 seconden van nul naar honderd accelereren. De maximumsnelheid van de coupé lag volgens de fabrikant op 335 kilometer per uur. Naast zijn sportieve prestaties had de Ferrari FF nog een bijzonder kenmerk: de coupé was één van de eerste seriemodellen uit Maranello die met vierwielaandrijving was uitgerust.

Technische gegevens van de Ferrari FF

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens