Fiat SUV te koop: tweedehands en nieuw

Fiat SUV

Fiat SUV

De oorspronkelijke Fiat Panda is een compacte auto. Deze Fiat heeft in 1980 het nieuwe marktsegment ´stadswagen' gecreëerd. De eerste generatie van het model bleef tot 2003 in de productie met minimale wijzigingen. De tweede generatie werd in 2004 'Auto van het jaar'. Het model zou eigenlijk Fiat Gingo gaan heten, maar er werd besloten om de naam Panda voort te zetten, omdat Fiat Gingo te veel op Renault Twingo leek.

Off-road capaciteiten

De Fiat Panda Cross is de eerste in zijn soort. Het is een evolutie van het SUV-concept. De SUV van Fiat is een echte 'cross' auto en is daardoor in staat om obstakels te overwinnen. Dit model biedt de typische capaciteiten van een echt off-road voertuig dankzij 'Torque on demand' vierwielaandrijving en de 'Electronic Locking Differential' functie. Er is een speciale schakelaar aanwezig voor de off-road liefhebbers. Daarnaast bestaat de keuze uit drie rijmodi: Auto, Off-road en Hill Descent Control. In de automatische stand wordt het vermogen op de assen aangepast aan de rij-omstandigheden. Dit is een exclusief kenmerk van de Fiat SUV.

Omschrijving van het model

De Fiat SUV is uitermate geschikt voor mensen van verschillende leeftijden en met diverse mobiliteitsbehoeften. Termen die dit model het beste omschrijven, zijn: stijl, efficiëntie, flexibiliteit en compactheid. De voorbumper is gemaakt van kunststof en heeft extra verlichting. Daaronder zit de bodemplaatbeschermer waarin extra ruimte is gemaakt voor sleepogen en LED-verlichting. Rond de achterlichten is eveneens een plastic opzetstuk gemonteerd. Het ruige plaatje wordt compleet gemaakt door de 15-inch vijfspaaks V-wielen. Voor de stoelen en het stuurwiel van de Fiat SUV worden speciale stoffen gebruikt.

Twee soorten motoren

Er valt op het gebied van aandrijving te kiezen uit twee motoren: de 80 pk sterke 1.3 MultiJet II diesel en de 90 pk sterke 0.9 TwinAir Turbo. In het geval van de benzineversie gaat schakelen met een handgeschakelde zesbak met een korte eerste versnelling. Aan de avontuurlijke Fiat Panda Cross hangt wel een prijskaartje, maar de auto is uiteraard ook tweedehands verkrijgbaar.